Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σόιμπλε: "Η πολιτική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι εύθραυστη"


Δήλωση βόμβα από Σόιμπλε

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας στο Νταβός που υποστήριξε πως η πολιτική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι εύθραυστη.
Μια δήλωση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες φαίνεται να έκανε ο κ. Σόιμπλε ...

...μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Ελβετία. Ο Γερμανός υπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Η πολιτική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι εύθραυστη», φράση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο.

Παράλληλα, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Γερμανός αξιωματούχος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά παράλληλα εξέφρασε επιφυλάξεις για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.

Ο κ. Σόιμπλε έκανε λόγο για τα τεράστια άλματα προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η πολιτική στήριξη των μεταρρυθμίσεων είναι εύθραυστη.
Σημείωσε επίσης ότι δεν έχουν τελειώσει οι προκλήσεις για την Ευρωζώνη, αλλά κινείται στο σωστό δρόμο.

Επίσης διεμήνυσε ότι η Γερμανία δεν σκοπεύει να αλλάξει την οικονομική της πολιτική, διαψεύδοντας τις προσδοκίες όσων αναμένουν «χαλάρωση» της λιτότητας.

«Η Γερμανία είναι η αναπτυξιακή "μηχανή" της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Schaeuble και πρόσθεσε ότι η Γερμανία ανταποκρίνεται στις διεθνείς υποχρεώσεις της και πρόσθεσε ότι «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι να ξοδεύουμε όλο και περισσότερα χρήματα που δεν έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg