http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2014/01/adonis-kammenos.jpg
Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος στο Newpost
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια αποδόμησης του Πάνου Καμμένου, καθώς εμφανώς πλέον το πολιτικό σύστημα της χώρας εισέρχεται σε περίοδο εκκαθαρίσεων ενόψει και εκλογών... 
 
Νέα Δημοκρατία και Μέγαρο Μαξίμου εμφανώς πλέον στοχοποιούν τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκμεταλλευόμενοι και τη διαχείριση που έχει κάνει ο κ. Καμμένος ή οι οικείοι του σε ζητήματα όπως το σκάφος, την απουσία του από τη Βουλή στις κρίσιμες ψηφοφορίες καθώς την ίδια στιγμή βρισκόταν στις... 

Άλπεις ή, εσχάτως, την κατοικία στην Ικαρία και την επιδότηση που είχε λάβει ως τουριστικό κατάλυμα η πεθερά του. Διόλου τυχαία και στις τρεις περιπτώσεις ρόλο «οπλαρχηγού» στην κριτική προς τον κ. Καμμένο έχει αναλάβει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κόντρα των δύο ανδρών είναι μακρά καθώς και κατά την προεκλογική περίοδο είχαν ένα ιδιότυπο επικοινωνιακό man to man. Ωστόσο, πλέον, αποτελεί κεντρική επιλογή της ΝΔ, καθώς θεωρείται ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι ο κατάλληλος για να βάλλει ευθέως κατά του Προέδρου των ΑΝΕΛ και να επιδιώξει την ηθική και πολιτική του αποδόμηση προς το ακροατήριο που μέχρι σήμερα στηρίζει το αντιμνημονιακό κόμμα που έστησε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Προφανής στόχος της ΝΔ είναι, εφόσον βέβαια ευδοκιμήσουν οι κυβερνητικές προσπάθειες απαλλαγής από το μνημόνιο (σ.σ. με τη σημερινή του μορφή), κάποιοι εκ των δεξιών ψηφοφόρων να επιστρέψουν στο κόμμα ενισχύοντας έτσι τα ποσοστά του στη μονομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό ισχύει, κατεξοχήν, για τους ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί ή κεντροδεξιοί και, σύμφωνα με τις μετρήσεις αποτελούν πλειοψηφία στο εκλογικό ακροατήριο των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια αποδόμησης του κ. Καμμένου μπορεί να έχει και άλλους νικητές, ενδεχομένως και περισσότερο από τη ΝΔ. Συγκεκριμένα, στο ίδιο το κόμμα των ΑΝΕΛ καταγράφονται διαφοροποιήσεις ενώ κάποια  στελέχη, αμφισβητούν πλέον ευθέως τη δυνατότητα του κ. Καμμένου να οδηγήσει τους Ανεξ. Έλληνες στα ποσοστά που βάσει των κοινωνικών συνθηκών θα μπορούσαν να διεκδικούν. 
Με άλλα λόγια, η επιχείρηση απαξίωξης του Αρχηγού του κόμματος μπορεί να πυροδοτήσει διαδικασίες αναζήτησης νέας ηγεσίας, που πάντως μοιάζει ως ένα σενάριο σχεδόν απίθανο.

Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, για τις παρασκηνιακές προσπάθειες δημιουργίας ενός νέου κόμματος. Με άλλα λόγια, ενδεχόμενη αποδυνάμωση του Προέδρου των ΑΝΕΛ μπορεί κάλλιστα να πριμοδοτήσει τη συγκρότηση ενός νέου σχήματος, με δεξιά – πατριωτικά χαρακτηριστικά και ήπια αντιμνημονιακό χαρακτήρα, αλλά χωρίς τις εκρήξεις λαϊκισμού και συνομωσιολογίας που κυριάρχησαν στο λόγο των ΑΝΕΛ. 

Βεβαίως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι η ίδια διαδικασία δεν θα έχει ως τελικούς αποδέκτες το ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και τη Χρυσή Αυγή. Αρκετοί εκ των αντιμνημονιακών ψηφοφόρων είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν να κινηθούν προς την Κουμουνδούρου, καθώς ούτως ή άλλως η κινητικότητα στο εκλογικό σώμα είναι μεγάλη και υπερβαίνει τα όρια αριστεράς – δεξιάς. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει, κατεξοχήν, και με τη Χρυσή Αυγή, που επιδιώκει να διαμορφώσει έναν σκληρό δεξιό λόγο, αν και είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια ποινικής αντιμετώπισης της νεοναζιστικής οργάνωσης βρίσκεται μόνον στην αρχή της.