Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ανησυχία στο Μαξίμου από τις διεργασίες στην κεντροδεξιά

Ανησυχία στο Μαξίμου από τις διεργασίες στην κεντροδεξιά

Με αυξημένη προσοχή παρακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου τις διεργασίες στον χώρο της κεντροδεξιάς ενόψει των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου...

Την Πέμπτη, δύο πρώην στελέχη της ΝΔ, ο πρόεδρος της Νέας Μέρας κ. Χρήστος Ζώης και ο προσφάτως αποχωρήσας κ. Βύρων Πολύδωρας, θα ανακοινώσουν την συνεργασία τους για την ίδρυση νέου πολικού φορέα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

Πρόεδρος του νέου φορέα θα είναι ο κ. Βύρων Πολύδωρας αλλά θα αναγνωρίζεται περίοπτη θέση στον κ. Ζώη, ο οποίος έχει ιδρυτικό ρόλο και στη «Νέα Μέρα» και στον νέο φορέα.

Οι εμπνευστές του φιλοδοξούν ο νέος πολιτικός φορέας να προσελκύσει κι άλλες προσωπικότητες και κινήσεις από τον χώρο της κεντροδεξιάς,..

Το εγχείρημα προκαλεί ζημιά στη ΝΔ από δύο απόψεις. 

Κατ' αρχήν δίνει διέξοδο σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και έτσι αποτρέπει επαναπατρισμό τους στη ΝΔ. Ακολούθως μπορεί και να πάρει απευθείας ψηφοφόρους που ακόμη είναι εντός του κόμματος.

Παραλλήλως όμως δεν αποκλείεται να πάρει και χώρο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή.

Το Μέγαρο Μαξίμου και η λεωφόρος Συγγρού αποφεύγουν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, αλλά ...

Οι διεργασίες στον χώρο κατακερματίζουν περαιτέρω την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη ωστόσο συνιστούν απειλή για τη ΝΔ καθώς προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές στους δυσαρεστημένους από την μνημονιακή πολιτική ψηφοφόρους της...
 
Ο νέος φορέας με δεξιό και αντιμνημονιακό πρόσημο αποσκοπεί να προσελκύσει κυρίως τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς που είναι απογοητευμένοι από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις και με άλλες προσωπικότητες και φορείς του χώρου... Συνεργάτες του κ. Ζώη λένε ότι ο φορέας μπορεί να προσελκύσει ακόμη και δυσαρεστημένους βουλευτές της ΝΔ.


Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg