Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ούτε σε θέματα Εθνικού ενδιαφέροντος δεν μπορούν να τα βρουν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τους ομογενείς της Ουκρανίας

Κόντρα με εκατέρωθεν ανακοινώσεις έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και του ΠΑΣΟΚ, από τη μία πλευρά και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη με αφορμή την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στη σπαρασσόμενη Ουκρανία.


 Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα, απάντησε προσωπικά στη βουλευτή Ρένα Δούρου, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής, η οποία το πρωί είχε καταγγείλει «αφωνία» του Βαγγέλη Βενιζέλου για το θέμα.

«Δεν φτάνουν τα συνεχή προβλήματα που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας μας, τώρα προσπαθεί να τα εξάγει και στην ομογένεια» σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Η κα. Δούρου, με αδιανόητη ανευθυνότητα, επιτίθεται στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κατηγορώντας τον ότι αδιαφορεί για τους ομογενείς στην Ουκρανία που "βρίσκονται στο στόχαστρο των ναζί". Και φυσικά, στο πλαίσιο του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου, συμπλέουν μαζί της οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

» Η ίδια όμως η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας έδωσε αποστομωτική απάντηση στην σκόπιμη κινδυνολογία της κα Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει πως είναι σε συνεχή επαφή από την αρχή της κρίσης με τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές στην Ουκρανία και πως οποιαδήποτε αναφορά για επιθέσεις σε βάρος του ελληνισμού είναι "κακόβουλη", "ανυπόστατη" και "δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

» Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ότι η κρίση στην Ουκρανία όπως και κάθε ζήτημα εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρονται για μικροκομματικά παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης και ότι πρέπει να υπάρχει ενιαίο εθνικό μέτωπο. Διαφορετικά, απλώς αποδεικνύουν πόσο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι είναι.

»Τελικά, η κα. Δούρου φαίνεται πως δεν μπορεί να επιδείξει σοβαρότητα σε κανένα ρόλο. Μετά τις κορυφαίες γκάφες της ως υποψήφια περιφερειάρχης αποσύρθηκε επανερχόμενη στο ρόλο της υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει από εκεί τις αστοχίες της».

Το πρωί η Ρένα Δούρου, επικαλούμενη ένα ρεπορτάζ που είχε κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο και είχε αναπαραχθεί από ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και εμφάνιζε νεοναζιστικές οργανώσεις της Ουκρανίας να επιτίθενται κατά ελλήνων ομογενών είχε κατηγορήσει τον υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο για «αφωνία».

«Στο στόχαστρο της άκρως επικίνδυνης νεοναζιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας, "Δεξιός Τομέας", που καλεί τα μέλη της να πάρουν τα όπλα και να κατέβουν στους δρόμους, βρίσκονται οι Έλληνες ομογενείς. Μάλιστα η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, Αλεξάντρα Προτσένκο, κατήγγειλε ξυλοδαρμούς ομογενών και κλίμα εκφοβισμού. Ωστόσο αυτές τις εξελίξεις δεν προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας. Είναι ενδεικτικό ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με την Κάθριν Άστον, Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Βενιζέλος, δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στο θέμα αυτό.

» Είναι προφανές ότι οι 150 χιλιάδες ομογενείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των νεοναζί, δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών. Εξ ου και η αφωνία του κ. Βενιζέλου» ανέφερε η Δούρου.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών συνοδεύεται από ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Να είναι άραγε αυτό ομολογία αδυναμίας εκ μέρους του κ. Βενιζέλου;

»Ή απόδειξη ότι εκλαμβάνει την εξωτερική πολιτική υπό κομματικό πρίσμα; Εξ ου και ανάγκη υποστήριξής του από το κόμμα.

»Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος πρέπει κάποτε να αντιληφθεί ότι δεν είναι υπουργός εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ αλλά  ΟΛΩΝ των Ελλήνων, εντός κι εκτός των συνόρων, δηλαδή συμπεριλαμβανομένων και των ομογενών.

»Των ομογενών στην Ουκρανία, για τους οποίους αδιαφορεί το ΠΑΣΟΚ, βρίσκοντας ευκαιρία για άσκηση μικροκομματικής πολιτικής, κατηγορώντας τον… ΣΥΡΙΖΑ ότι προκαλεί προβλήματα στην ομογένεια.

»Προκλητικά, αβάσιμα και ανιστόρητα, κάτι που μαρτυρά τον πανικό του, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη Ρ. Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και για… σύμπλευση με την Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο του αντιμνημονιακού μετώπου.

»Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μαρτυρά το μέγεθος και τον βαθμό της επικινδυνότητας και της ακαταλληλότητάς του αναφορικά με την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας, καθώς προτιμά, αντί για υπεύθυνη στάση προστασίας των ομογενών, να… ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για ανάγκη "ενιαίου εθνικού μετώπου". Τρικυμία εν κρανίω».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg