Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν στη σύλληψη Γάλλου "τζιχαντιστή" στις Κάννες



Ο 23χρονος Γάλλος τζιχαντιστής Ιμπραήμ Μπ., που συνελήφθη ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση την 17η Φεβρουαρίου στην Κυανή Ακτή, τον Ιανουάριο είχε εντοπιστεί και εξεταστεί από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κατά την είσοδό του στη χώρα μας μέσω Συνοριακού Σταθμού του Νομού Έβρου.

 Επέστρεφε από τη Συρία όπου φέρεται να είχε μεταβεί ήδη από το Σεπτέμβριο του 2012, προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό ισλαμιστών μαχητών κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές εντόπισαν (την 3η Ιανουαρίου) τον 23χρονο κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, καθώς τα στοιχεία ταυτότητάς του είχαν καταχωρηθεί από τις γαλλικές υπηρεσίες στο σύστημα «Σένγκεν ΙΙ» (SIS II) ως υπόπτου για τρομοκρατική δράση.

Εξετάστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς σε βάρος του δεν εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των γαλλικών αρχών.

Στην κατοχή του πάντως είχε βρεθεί στικάκι με οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών, στοιχείο για το οποίο οι Έλληνες αστυνομικοί ενημέρωσαν τους Γάλλους συναδέλφους τους.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εξεδόθη τελικά λίγες ημέρες αργότερα (κατά πληροφορίες στις 10 Ιανουαρίου) και ενώ ο 23χρονος πιθανολογείται ότι είχε συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Γαλλία διαμέσου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ή της Πάτρας.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ αύριο στην «Καθημερινή» της Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg