Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Το ΑΚΕΛ καλεί σε κινητοποιήσεις – Όχι στην επαναφορά του νομοσχεδίου

kypros-diadilosi
Την έντονη αντίθεση του ΑΚΕΛ στην επαναφορά του απορριφθέντος νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Βουλή εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαϊδης και κάλεσε το λαό και τους εργαζομένους σε κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.


Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι το κόμμα του έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, υποδεικνύοντας ότι μια τέτοια ενέργεια συγκρούεται με τον κανονισμό της Βουλής, καλώντας τον να μην αποδεχτεί την κατάθεση και εγγραφή του θέματος προς συζήτηση. «Πέραν όμως της σοβαρότητας της νομικής πτυχής του ζητήματος, υπάρχει η θεσμική και πολιτική πτυχή που είναι ακόμη πιο σοβαρή», είπε.  

Η πράξη της κυβέρνησης να επανακαταθέσει με διακοσμητικές – όπως είπε – αλλαγές το ίδιο νομοσχέδιο, λίγες μόνο ώρες μετά την απόρριψη του, δεν συνιστά απλώς ασέβεια προς τη Βουλή, ανέφερε, συνιστά «εξευτελισμό των θεσμών, πλήγμα κατά της δημοκρατίας και καταρράκωση της αξιοπρέπειας των πολιτών και της κοινωνίας».

Οι κυβερνώντες, στην προσπάθεια τους να επιβάλουν τους ιδεολογικούς τους δογματισμούς και να εξυπηρετήσουν ντόπια και ξένα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, καλλιεργούν κλίμα πανικού και μοιρολατρίας ανάμεσα στους πολίτες, πρόσθεσε. Επιχειρούν, συνέχισε, να εμπεδώσουν ένα κλίμα δουλικότητας ανάμεσα στο λαό, υποβάλλοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης.

Αν έτσι έχουν όμως τα πράγματα, ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης, προκύπτει το αμείλικτο ερώτημα πότε είναι που έλεγαν ψέματα κυβέρνηση και ΔΗΣΥ στους πολίτες. «Πότε είναι που λαΐκιζαν ασύστολα και πότε τους ενέπαιζαν; Όταν δεσμεύονταν προεκλογικά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και υπέρ μιας διεκδικητικής στάσης απέναντι στην τρόικα;   Ή σήμερα που καλλιεργούν τη δουλικότητα και τη μοιρολατρία;» 

 Απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι πρέπει να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα όχι μόνο της εναντίωσης στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, αλλά και το μήνυμα ότι «ο κυπριακός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ ούτε τη δουλικότητα, ούτε τη μοιρολατρία, ότι η μοναδική επιλογή που έχουμε μπροστά μας είναι του αγώνα, της διεκδίκησης, της αντίστασης».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg