Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Τζαζ με κοχύλια από τον Στιβ Τουρέ

Τζαζ με κοχύλια από τον Στιβ Τουρέ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 
Μια βραδιά τζαζ με... κοχύλια παρουσιάζει ο Στιβ Τουρέ την Τετάρτη 12 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών...Ο διεθνώς καταξιωμένος τρομπονίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής ειδικεύεται σε αυτό το παίξιμο....

Το 1973 συνεργαζόταν με τους Jаzz Mеssengеrs του ντράμερ Αρτ Μπλέικι και με την ορχήστρα των Θαντ Τζόουνς και Μελ Λούις. Στο διάστημα 1974-76 έπαιζε τρομπόνι και ηλεκτρικό μπάσο στο γκρουπ του Τσίκο Χάμιλτον. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον τρομπετίστα Γούντι Σο και ξανά με τον Ραχσάαν Ρόλαντ Κερκ. Ο τελευταίος ήταν που του έβαλε την ιδέα να παίζει με εξωτικά κοχύλια και ο Στιβ Τουρέ ανέπτυξε έναν εντυπωσιακά εκπληκτικό ήχο μ’ αυτά.

Το 1987 μπήκε στην United Nation’s Orchestra του Ντίζι Γκιλέσπι – και μέσα από αυτή του τη συνεργασία έγινε ευρύτερα γνωστός κι εδώ, στη χώρα μας. Φυσικά, η συμμετοχή του σε ορχήστρες πνευστών (όπως η Brass Fantasy του τρομπετίστα Λέστερ Μπόουι) ήταν αυτονόητη – όπως και η παρουσία του σε σούπερ γκρουπ όπως οι Leaders και οι Timeless All-Stars.

Το πρώτο πραγματικά δικό του γκρουπ όμως, μέσω του οποίου ήταν σε θέση να δίνει μια πλήρη άποψη της μουσικής του, ήταν το σχήμα Sanctified Shells: πέντε τρομπονίστες (με τους τρεις να παίζουν και κοχύλια) που έδιναν μια τζαζ με πνευματικό και διεθνικό υπόβαθρο, με συνθέσεις και ενορχηστρώσεις που τόνιζαν την δημιουργική προσωπικότητα του Τουρέ.

Η καλλιτεχνική αυτή προσωπικότητα φάνηκε στο άλμπουμ Sanctified Shells του 1993.

Συμμετέχουν:

Στιβ Τουρέ: τρομπόνι, κοχύλια
Νίνο Μέντσι: πιάνο
Μάρκο Μαρτσόλα: μπάσο
Ντιόν Πάρσονς: ντραμς
Μπρους Γουίλιαμς: άλτο και σοπράνο σαξόφωνο

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)
Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 στις 20.30
Πληροφορίες: τηλ. 210-6980044
Τιμές εισιτηρίων: 15 (Φοιτητικά - ΑΜΕΑ) - 25 - 30 - 40 - 55 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)
 
 ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg