Ο Μανώλης Γλέζος είναι μία προσωπικότητα που χαίρει σεβασμού από όλο το πολιτικό φάσμα. Εκτός από την Χρυσή Αυγή...
Συμμετείχε σε πολλές απελευθερωτικές οργανώσεις της Κατοχής, όπως ΟΚΝΕ,ΕΑΜ ΝΕΩΝ και ΕΠΟΝ, ενώ μία πράξη του τον τοποθέτησε στο Πάνθεον όσων συμμετείχαν στην Αντίσταση. Την νύχτα της 30ης Μαΐου του 1941, μαζί με τον Απόστολο Σάντα, κατέβασε την ναζιστική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης κάτω από την «μύτη» της γερμανικής φρουράς (μία πράξη που μόνον η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί).
Από εκεί και έπειτα «ρευστοποίησε» την αντιστασιακή του δράση με συμμετοχή στην πολιτική. Μία συμμετοχή η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα στα 92 του έτη. Αρκετά όμως με το μάθημα Ιστορίας. Άλλωστε το παρών κείμενο δεν έχει ως στόχο τον Μανώλη Γλέζο, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δείχνει πως παρά τα μεγάλα ποσοστά του χρειάζεται πολλά χρόνια για να ενηλικιωθεί και να γίνει κόμμα εν δυνάμει εξουσίας.
Μετά την άδοξη κατάληξη των υποψηφιοτήτων του Κώστα Λαπαβίτσα, του Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και την άρνηση του Λάκη Λαζόπουλου, ήρθε το φιάσκο με την Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Τα κομματικά όργανα την επέλεξαν, και στην συνέχεια με την κατηγορία της «ακροδεξιάς» πάλι τα κομματικά όργανα, την απέπεμψαν. Ορισμένοι όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ ωρύονταν στα κανάλια πως η Σαμπιχά Σουλεϊμάν παραιτήθηκε...
Η εν λόγω κυρία αποπέμφθηκε γιατί υποστήριξε πως είναι Ρομά μουσουλμάνα της Θράκης και όχι τουρκογενής και άρα δεν έχει λόγο να μαθαίνει τουρκικά στο σχολείο. Και τότε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν φωνές πως η κυρία αυτή έχει ακροδεξιά ρητορική και προσπαθεί να μας πείσει πως «η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες»... Γενικώς στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται δεκάδες φωνές αλλά καμμία δεν εκπροσωπεί το κόμμα...
Και με τον Γλέζο; Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον γηραιότερο βουλευτή όχι μόνο του κόμματος αλλά της ίδιας της Βουλής προκειμένου καλύψει τις τρύπες στο ευρωψηφοδέλτιο. Φυσικά και μία προσωπικότητα σαν του Μανώλη Γλέζου δεν μπορεί να είναι «φυτευτή». Ο ίδιος δήλωσε πως δέχθηκε την πρόταση για δύο λόγους.
Αφενός, όπως είπε, «δεν δικαιούται να απέχει» από τα κοινά σε μία τέτοια εποχή και αφετέρου σκοπεύει να αναδείξει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ένα θέμα το οποίο κατέχει πολύ καλά και είναι από τους πρωτοπόρους σε κάθε τέτοια δράση. Ωστόσο τίθενται δύο ζητήματα:
- Πώς είναι δυνατόν ένας 92χρονος να εκπροσωπήσει την αλλαγή στην Ευρώπη
- Η Ευρωβουλή -όσο κι αν μας στενοχωρεί- είναι τόπος για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν το σύνολο της ΕΕ και όχι τα εθνικά συμφέροντα του κάθε λαού
Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις στο κόμμα του. Η δική του κρίση είναι θολή και ψηφοθηρική και δυστυχώς δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που λέμε Ευρώπη.
Γι΄αυτό άλλωστε αρνήθηκε να συμμετάσχει και στο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Άρθρο του Γιώργου Μιχαηλίδη, στο http://www.koolnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg