Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Διαμαρτυρίες ανέργων για το Κοινωνικό Μέρισμα



Πολλά τα παράπονα (και οι αδικίες) σε σχέση με τις εξαγγελίες για το Κοινωνικό Μέρισμα...
Έστω κι αν ο κ. Θεοχάρης ισχυρίζεται πως "δεν υπάρχει το τέλειο σύστημα", αυτό δεν αναιρεί το ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει σκύψει πάνω από όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη...
"Σερφάροντας" λοιπόν στο διαδίκτυο, ανακαλύψαμε πολλά...Ένα από αυτά, (κραυγή αγωνίας μιας μακροχρόνιας άνεργης - και πτυχιούχου), διαβάσαμε στο Facebook και σας το μεταφέρουμε...


Christina Basta

"...Ακουστε ποσο λαμογια ειναι οι ανθρωποι. Μας επρηξαν τ'αυτια με το μοιρασμα του πλεονασματος στους ανεργους, χαμηλομισθους και χαμηλοσυνταξιουχους... 

ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ και στους ενστολους. 

Αν σε ανεργο καποιος του εχει παραχωρησει ενα διαμερισμα να μενει και να μην πληρωνει ενοικιο, να ειναι φιλοξενουμενος, δεν δικαιουται το κοινωνικο μερισμα, ακουσον ακουσον! 

Δηλαδη πρεπει να εισαι αστεγος αν εισαι ανεργος.
Ομως για πειτε μου οι αστεγοι εχουν ιντερνετ, τηλεοραση, η ραδιοφωνο για να μαθουν για το κοινωνικο μερισμα και να κανουν την αιτηση;

Περαν απο τους ξευτιλες πολιτικους που καθημερινα μας κοροϊδευουν, βλεπω οτι και οι καινουργιοι πολιτευτες οι καθαροι και αφθαρτοι, δεν μιλανε εναντια στις αδικιες που γινονται. Ετσι νομιζουν οτι θα τους ψηφισουν; Οπως καταλαβαινετε τα'χω παρει κρανιο!..."

Ο ίδιος ο κ. Θεοχάρης, ανέφερε νωρίτερα:

Οι φιλοξενούμενοι ούτε το δικαιούνται ούτε δεν το δικαιούνται. Απλώς δεν εξετάζονται μεμονωμένα αλλά στα πλαίσια όλου του νοικοκυριού που συνοικεί μαζί τους. Έτσι παππούς γιαγιά, παιδί, νύφη και δυο εγγόνια μαζί εξετάζονται σαν μια μονάδα αρκεί να μένουν όλοι μαζί.

Όσοι ζουν σε παραχωρημένη οικία (μόνοι τους δηλαδή σε σπίτι χωρίς ενοίκιο) εξετάζονται μεμονωμένα από το νοικοκυριό αυτού που τους παραχωρεί το σπίτι. Αυτό είναι μια βασική - φορολογική - διάκριση που πολλοί μπερδεύουν: Φιλοξενία είναι η παραχώρηση δωματίου ώστε να συνοικείς με κάποιον (πχ τον παππού) ενώ η δωρεάν παραχώρηση είναι το δώσιμο * ολόκληρου σπιτιού/διαμερίσματος* χωρίς κόστος, ώστε να γλιτώσει κάποιος το ενοίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg