Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ύποπτος για ανθρωποκτονία ο πλοίαρχος του πορθμείου στη Νότιο Κορέα



Ο πλοίαρχος του πορθμείου το οποίο ναυάγησε στη Νότια Κορέα ανακρίνεται ως ύποπτος, όπως μετέδωσε ένα νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο πλοίαρχος Λι Τζουν Σέοκ, 60 ετών, ανακρίνεται ως ύποπτος για το ναυάγιο και αντιμετωπίζει ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της...

... ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης του νόμου περί των όρων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, όπως μετέδωσε το δίκτυο KBS.

Αρχικά ο πλοίαρχος ανακρινόταν από το λιμενικό σώμα ως αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εντείνονται οι προσπάθειες, σβήνουν οι ελπίδες

Οι διασώστες εντείνουν τις προσπάθειές τους το πρωί για να προσπαθήσουν να σώσουν τους επιζήσαντες του ναυαγίου του επιβατηγού πλοίου κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές περίπου 300 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται τη στιγμή που το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

Έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο και η ελπίδα για την ανεύρεση επιζώντων λιγοστεύει , 24 ώρες αφότου το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε ενώ ήταν καθ οδόν προς το νησί Τζετζού της Νότιας Κορέας μεταφέροντας εκατοντάδες νεαρούς μαθητές ενός σχολείου της Σεούλ.

Από τα 475 άτομα που βρίσκονταν επί του σκάφους όπως είναι ο πιο πρόσφατος επίσημος αριθμός επιβαινόντων που έδωσαν οι αρχές, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές, διασώθηκαν 179 άνθρωποι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η ακτοφυλακή.

Ο αριθμός των διασωθέντων είναι περίπου ο ίδιος που είχε δώσει η ακτοφυλακή και το περασμένο βράδυ.




(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg