Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΒΙΝΤΕΟ - Μάχες στο Σλαβιάνσκ

Επέμβαση στο Σλαβιάνσκ από τις ουκρανικές δυνάμεις, κατάρριψη ελικοπτέρων
(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ξένοι ανταποκριτές μιλούν για πυροβολισμούς και ανάπτυξη ελικοπτέρων στο Σλαβιάνσκ, κτίρια της οποίας βρίσκονται εδώ και εβδομάδες υπό τον έλεγχο φιλορώσων ενόπλων. Οι ένοπλοι υποστηρίζουν ότι έχουν καταρρίψει στρατιωτικό ελικόπτερο, πιάνοντας αιχμάλωτο έναν πιλότο.


Οι ένοπλοι αναφέρουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει «μεγάλης κλίμακας» επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους, κάτι που ακόμη δεν επιβεβαιώνει επίσημα το Κίεβο. Αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών περιορίστηκε να αναφέρει ότι «μέχρι να τελειώσει, δεν μπορούμε να πούμε τίποτε».


Εάν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για επέμβαση, θα είναι η πρώτη σημαντική στρατιωτική επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ από την ανάφλεξη του μετώπου στην επαρχία του Ντονέτσκ.

Ανταποκριτής του Reuters στο Σλαβιάνσκ ανέφερε ότι είδε το πρωί της Παρασκευής στρατιωτικό ελικόπτερο να ανοίγει πυρ στα περίχωρα της πόλης.

Συνεργάτης του ανέφερε επίσης ότι άκουσε πυροβολισμούς όπως και σειρήνα συναγερμού, ενώ εικονολήπτης του Associated Press επίσης ανέφερε πως είδε στήλη μαύρου καπνού στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ.

Το ρωσικό Ria Novosti υποστηρίζει, επίσης επικαλούμενο φιλορώσους ένοπλους στην πόλη, ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προχωρούν στοχεύοντας διαδοχικά διαφορετικά μπλόκα που έχουν στηθεί έξω από το Σλαβιάνσκ.

Οι πιο πρόσφατες, ανεπιβεβαίωτες, αναφορές στα ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για κατάρριψη τριών ελικοπτέρων.

«Όμηρος ένας πιλότος, νεκρός δεύτερος»


Οι φιλορώσοι ένοπλοι που έχουν καταλάβει από τις αρχές Απριλίου κυβερνητικά κτίρια στο Σλαβιάνσκ υποστήριξαν πως οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει «μεγάλης κλίμακας» επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως κατέρριψαν τουλάχιστον ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα μάλιστα με τον αυτοανακηρυχθέντα δήμαρχο της πόλης, καταρρίφθηκαν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα και πιάστηκε ένας πιλότος.

Ο δεύτερος πιλότος, υποστήριξε ο αρχηγός των ενόπλων, είναι νεκρός. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρχε το πρωί παρουσία ουκρανών στρατιωτών στην πόλη.

Άλλος ένοπλος, «εκπρόσωπος» των καταληψιών που επικαλείται το Associated Press, υποστήριξε πως συμπλοκές ξέσπασαν σε αριθμό σημείων στην περιφέρεια του Σλαβιάνσκ.

Βίντεο που μεταδόθηκε στο ρωσικό RT φέρεται να δείχνει καπνό από την άκρη του Σλαβιάνσκ την ώρα που χτυπάει η σειρήνα συναγερμού το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg