Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Γρηγόρης Δεσύπρης: «Σε αυτές τις εκλογές, η συμμετοχή, είναι Πατριωτικό καθήκον όλων μας»





Στις παρελθούσες Ευρωπαϊκές εκλογικές αναμετρήσεις, είναι γνωστό πως υπήρχε μία τάση αδιαφορίας από πλευράς ψηφοφόρων για να προσέλθουν στις κάλπες…


Το ίδιο, σε κάποιο βαθμό, ίσχυε και για τις Περιφερειακές, ενώ το βάρος και η αυξημένη προσέλευση, εύρισκαν τις Εθνικές εκλογές, να κατέχουν την «μερίδα του λέοντος».

Όμως εκ των πραγμάτων, οι επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, έχουν την δική τους σημειολογική σημασία και βαρύτητα, ως απόρροια κυρίως των μέτρων λιτότητας, που μας έχουν επιβληθεί από τις «έξωθεν», αλλά κυρίως από τις  «έσωθεν» επιλογές μιας λανθασμένης, κατά την άποψή μου, πολιτικής των κομμάτων που συγκυβερνούν αυτή την στιγμή.

Μιας πολιτικής, που έπληξε όσο ποτέ άλλοτε, τον κορμό της χώρας, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τους επιστήμονες νέους, έφερε ασφυξία στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και «ερήμωσε» κάθε οικονομική δραστηριότητα, δημιουργώντας μία αλυσιδωτή αντίδραση και αλληλο-επηρεάζοντας  τις μεταξύ τους συναλλαγές και σχέσεις.

Το χειρότερο όμως αποτέλεσμα πέραν όλων των παραπάνω, είναι η απώλεια αφ ενός του χαμόγελου από τα χείλη ενός φύσει χαρούμενου λαού, αλλά και η αίσθηση στέρησης της Εθνικής υπερηφάνειας! 

Φαινόμενα όπως αυτά που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, με την κοσμοσυρροή αξιοπρεπών συμπολιτών μας στις λαϊκές αγορές, για να πάρουν δωρεάν ένα (κυριολεκτικά) «πιάτο φαί», και δεν έχουν προηγούμενο στην Ελληνική κοινωνία, και αναδεικνύουν τον βαθμό εξαθλίωσης που έχει περιέλθει η Ελλάδα μας με αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης!

Οι φτωχές δικαιολογίες από πλευράς ολόκληρου του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, (και όχι μόνον αυτού), ότι δήθεν δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσουν την κρίση, δεν ευσταθούν, μιας και ουδείς από πλευράς τρόϊκας είχε θέσει ποτέ θέμα εξοικονόμησης χρημάτων από περικοπές στους μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ παράλληλα, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραδέχονται πλέον, πως γενικώς η «συνταγή ήταν λάθος».

Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα, πως δυστυχώς έχουμε τους λάθος ανθρώπους στο τιμόνι της διακυβέρνησης του Εθνικού πλοίου μας, που μας οδηγούν μαθηματικά στα βράχια!

Είναι Πατριωτικό καθήκον όλων μας, να χρησιμοποιήσουμε σήμερα το νόμιμο μέσον αντίστασης:  Αυτό της ψήφου μας!

Μην πιστέψετε ούτε για μία στιγμή, πως η «φωνή» της δεν έχει αξία και αποτέλεσμα στις κάλπες για το Ευρωκοινοβούλιο, την Περιφέρεια και τον Δήμο…

Θα είναι κραυγή απ όλους μας και να είστε σίγουροι πως θα την ακούσουν ακόμη και τα βαρήκοα ώτα τους!



Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος
Νότιου Τομέα Αττικής, με την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΤΤΙΚΗ» - Πέτρος Μαντούβαλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg