Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μώραλης: «Ο Πειραιάς πρέπει να συγκρίνεται με τα μεγάλα λιμάνια»

Μώραλης: «Ο Πειραιάς πρέπει να συγκρίνεται με τα μεγάλα λιμάνια»

Με μεγάλες πόλεις – λιμάνια του κόσμου πρέπει να συγκρίνεται ο Πειραιάς, ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". Ανέφερε μάλιστα ενδεικτικά το Ρότερνταμ και την Αμβέρσα, λέγοντας ότι "οι απαιτήσεις του Πειραιά είναι πολύ μεγάλες".



Σε ό,τι αφορά το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Μώραλης υποστήριξε ότι πρέπει να κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και "να προχωρήσει σε παραχωρήσει χρήσεις σε πολλούς ιδιώτες και όχι σε έναν. Δεν μπορεί να πουληθεί το λιμάνι σε έναν". Αναφερόμενος στα δικαστήρια είπε πως δεν θα δεχθεί την μεταφορά τους στην περιοχή του Ρέντη.

Υπάρχουν χρήματα που μπορούν να απορροφηθούν με έργα στον Πειραιά, τόνισε ο κ. Μώραλης, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, είπε και πρόσθεσε ότι μόλις το 10% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και των άλλων πηγών έχει απορροφηθεί.

Αναφερόμενος στα έργα που έχει κάνει ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε λόγο για τα αυτονόητα έργα, αναφέροντας ότι "εμείς θέλουμε να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα. Έγιναν ορισμένα πράγματα αλλά έγιναν τα ελάχιστα".

"Εμείς από τον Ολυμπιακό αποκομίσαμε κάποια πράγματα και θέλουμε να μεταφέρουμε κάποια από αυτά στον Δήμο, την ενότητα, την υπερκομματική διάσταση των πραγμάτων, ότι βάζαμε στόχους και τους πετυχαίναμε. Αλλά δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ως φορέας ως σύλλογος δεν έχει καμία σχέση με το δήμο Πειραιά, θέλουμε να τα εφαρμόσουμε γιατί ο Πειραιάς γέννησε τον Ολυμπιακό" τόνισε και αναφερόμενος στη συμμετοχή του κ. Μαρινάκη στο ψηφοδέλτιο είπε ότι "είναι μόνο θετική για τον Πειραιά".

Όραμα του κ. Μώραλη είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη και να καταπολεμηθεί η ανεργία που μαστίζει τον Πειραιά με ανάπτυξη, ανάπλαση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg