Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Άτακτη οπισθοχώρηση της ΝΔ σε τροπολογίες



Εμφανής σε πέντε υπουργικές τροπολογίες η δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για τη νομοθετική τακτική που ακολουθούν αρκετοί υπουργοί, προκειμένου να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους, λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές.


Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων κατατέθηκαν συνολικά 13 τροπολογίες, αριθμός-ρεκόρ για τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Από αυτές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αποσύρονται δύο τροπολογίες του υπουργείου Πολιτισμού για τη Λυρική Σκηνή και τα αθλητικά σωματεία αντίστοιχα, μία του υπουργείου Εργασίας για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας, μία του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως για τον εισαγγελικό λειτουργό και μία του υπουργείου Εσωτερικών για το Γενικό Χημείο του κράτους.

Επιπροσθέτως, στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές «φορτώθηκαν» επιπλέον 5 τροπολογίες, μια εκ των οποίων του υπουργείου Παιδείας που αριθμεί 150 σελίδες, όσες περίπου και ένα κανονικό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε και νωρίτερα το protothema.gr, ο καταιγισμός τροπολογιών προκάλεσε δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επιτελείς του να ζητούν την απόσυρση όσων ρυθμίσεων δεν αποτελούν προαπαιτούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg