Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο άνθρωπος, που το 2013 πούλησε 3,84 εκατομμύρια κάμερες!!

Πώς μια βόλτα στην παραλία έκανε δισεκατομμυριούχο τον ιδρυτή της GoPro

Η εταιρεία που δημιούργησε την κάμερα GoPro και έλυσε τα χέρια αθλητών και φαν των extreme sports απέκτησε πλέον και χρηματιστηριακή παρουσία με την τιμή της μάλιστα, κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης να φθάνει από τα 24 στα 33 δολάρια, μια αύξηση της τάξης του 35%.


Ο ιδρυτής της και αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Nicholas Woodman, περιέγραψε στο Bloomberg την πρώτη φορά που κατάλαβε ότι η εταιρεία του θα κάνει μεγάλη επιτυχία.

Κι αυτό έγινε όταν δύο μικροί σέρφερς - περίπου 12 ετών- τον πλησίασαν στην παραλία και του είπαν το σλόγκαν "GoPro, Be a Hero" όταν τον είδαν να χρησιμοποιεί την κάμερα. Μέχρι τότε δεν είχε γίνει καμία διαφήμιση και το μόνο που είχε κατασκευάσει η εταιρεία ήταν μία όχι και τόσο μικρή φωτογραφική μηχανή που μπορούσε να φορεθεί στον καρπό.

Όπως εξιστορεί ο Woodman, η GoPro είχε μόλις βγάλει την πρώτη φωτογραφική της μηχανή που κόστιζε 19,99 δολάρια και την έβρισκε κανείς σε καταστήματα surf.

Για την ιστορία, οι πωλήσεις της εταιρείας ξεκίνησαν με 1,14 εκατομμύρια GoPro κάμερες το 2011, έφτασαν τα 2,31 εκατομμύρια κάμερες το 2012 και αυξήθηκαν στα 3,84 εκατομμύρια κάμερες το 2013.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg