Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Την ίδρυση «ισλαμικού χαλιφάτου» κήρυξαν οι τζιχαντιστές

Την ίδρυση «ισλαμικού χαλιφάτου» κήρυξαν οι τζιχαντιστές
(Associated Press)


Οι ισλαμιστές του ISIS στη Συρία και στο Ιράκ κήρυξαν την ίδρυση «χαλιφάτου» και κάλεσαν τζιχαντιστικές οργανώσεις από ολόκληρο τον κόσμο να εκφράσουν την πίστη τους σε αυτό...Σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες την Κυριακή,...


...το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε ανακήρυξε τον ηγέτη του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι «χαλίφη» και «ηγέτη όλων των μουσουλμάνων».

Μάλιστα, το ISIS άλλαξε το όνομά του σε «Ισλαμικό Κράτος».

Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι το χαλιφάτο εκτείνεται από την επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ μέχρι το Χαλέπι της Συρίας.

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Βαγδάτη, Ίμραν Καν, δήλωσε ότι το χαλιφάτο είναι μια ισλαμική δημοκρατία που διοικείται από έναν ηγέτη, ανεξάρτητα από εθνικά σύνορα.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος του Al Jazeera ότι πολλοί σουνίτες που μάχονται κατά της κεντρικής κυβέρνησης στο Ιράκ, θα αντιδράσουν στην ανακοίνωση του ISIS, καθώς δεν μάχονται υπέρ ενός «χαλιφάτου».

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Μοσούλη τον προηγούμενο μήνα και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους πόλεις προς τη Βαγδάτη. Στη Συρία έχουν θέσει υπό τον έλεγχό του περιοχές στα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg