Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Παραλήρημα Μιχαλολιάκου στη Βουλή


Φασιστικό παραλήρημα Μιχαλολιάκου στη Βουλή
Σε υψηλούς τόνους και με υβριστικές αναφορές τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος, κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του για συμπληρωματικές κατηγορίες σε συνάρτηση με την υπόθεση σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.


«Ντροπή σας ψευδοδημοκράτες, στήσατε σκευωρία εναντίον μας» είπε ο Ν.Μιχαλολιάκος και μίλησε για χάλκευση στοιχείων και κατηγορητήρια που κατασκευάστηκαν με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ν.Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι αν και αρχηγός του 3ου κόμματος οδηγήθηκε με χειροπέδες στη Βουλή και υποστήριξε ότι του έχουν απαγορευθεί ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. «Ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων» είπε.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «χούντα Βενιζέλου και Σαμαρά» και στα Μέσα Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «πορνοβοσκούς της ενημέρωσης».


Προκλητική η είσοδος του Μιχαλολιάκου στη Βουλή - Με συνθήματα τον υποδέχτηκαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές


Με συνθήματα εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου όπως «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», υποδέχτηκαν χρυσαυγίτες (που άγνωστο πως κατόρθωσαν εισέλθουν στην Βουλή) και βουλευτές του ναζιστικού αυτού μορφώματος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επιχείρησε να προκαλέσει με την είσοδό τους στη Βουλή επιτιθέμενος φραστικά σε έναν αστυνομικό που τον συνόδευε φωνάζοντάς του «μη με ακουμπάτε, μη με ακουμπάτε, είμαι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος στη Βουλή, μη με αγγίζει κανείς» την ώρα που οι χρυσαυγίτες στο περιστύλιο της Βουλής του φώναζαν ρυθμικά «ακου αρχηγέ και ακου το καλά ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά» ενώπιον των αστυνομικών της Βουλής, οι οποίοι δεν αντέδρασαν.

Το σόου των χρυσαυγιτών προφυλακισμένων εντός του Κοινοβουλίου δεν είχε προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά με έναν Μιχαλολιάκο ωρυόμενο κατά του πολιτικού συστήματος και τους συγγενείς των προφυλακισμένων να βρίσκονται στην βουλή από τις 9:00 το πρωί.

Το πιο προκλητικό όμως έγινε έξω από τη Βουλή μπροστά στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη όταν συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες κρατώντας σημαίες και σύμβολα της Χρυσής Αυγής τραγούδησαν από τα μεγάφωνα τον ναζιστικό ύμνο μεταφρασμένο στα ελληνικά και εν συνεχεία φώναζαν με ρυθμό «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Με το άκουσμα του ναζιστικού ύμνου των SS έξω από τη Βουλή ορισμένοι βουλευτές αντέδρασαν ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Γ. Λαγός κατηγορούνται συμπληρωματικά για παράνομη οπλοκατοχή και ο Χρ. Παππάς για κατοχή παράνομου σχεδίου.

Οι τοποθετήσεις των Μιχαλολιάκου και Παππά αναμένονται με ενδιαφέρον, δεδομένου ότι πρόκειται για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ των ευρωεκλογών, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, με επιστολή του από τη φυλακή, ζήτησε την αποφυλάκιση των βουλευτών της ΧΑ, επικαλούμενος τα εκλογικά ποσοστά της.

Εκτός των προφυλακισμένων βουλευτών, δικαίωμα τοποθέτησης έχουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Στη διάρκεια της διαδικασίας δεν αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος κοινού στη Βουλή.

Για τη μεταφορά των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ από τις φυλακές Κορυδαλού στη Βουλή αναμένεται να ακολουθηθεί το σχέδιο που εφαρμόστηκε και την προηγούμενη φορά για τη μεταφορά των Μπούκουρα, Αλεξόπουλου, Μίχου και Γερμενή.

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει η ΕΛ.ΑΣ. θα μεταφερθούν με χειροπέδες και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση μεταφοράς κρατουμένων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 200 μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg