Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ισχυρή πτώση στο Χρηματιστήριο

 Φωτογραφία αρχείου

Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος στην Αθήνα έχει καμφθεί από την πτώση του Χρηματιστηρίου το τελευταίο διάστημα...Από τα υψηλά των 1322 μονάδων η αγορά έχει χάσει 8,4%, ωστόσο, προηγουμένως η άνοδος είχε φθάσει στο 24,5%.

Η αγορά, εκτός από την απουσία ειδήσεων και εξελίξεων έχει κι άλλο ένα χαρακτηριστικό:  Τα funds που μπήκαν εδώ και δυο χρόνια στο ελληνικό χρηματιστήριο αποχωρούν με κέρδη.

Μάλιστα, η έξοδος η οποία θέλει χρόνο -εξ ου και οι παρατεταμένες πωλήσεις- επιτείνεται από τις ανησυχίες για τις διεθνείς αγορές.

H αγορά «φλερτάρει» επικίνδυνα με τις 1180 μονάδες, καθώς μετά βίας συγκρατεί τις 121, σημειώνοντας πτώση 1,48%.

Με «βουτιά» 2,65% η Eurobank στα 0,368 ευρώ. Πτώση 2,66% για τον Μυτιληναίο στα 6,22 ευρώ.

«Βουτιά» 2,52% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,55 ευρώ. «Βουτιά» 2,48% για την ΔΕΗ στα 11 ευρώ -μία μετοχή που, αν και έχει εξελίξεις, δεν φαίνεται να συγκινεί τους επενδυτές. Πάνω από 2% η πτώση σε Jumbo, OΛΠ, ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ, ενώ στα 44,8 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές συναλλαγές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg