Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

"Ψήνεται" νέο κόμμα στα δεξιά;;

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα 24ωρα από την ημέρα που ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, επισημοποίησε με συνέντευξή του στο Crash, την πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου κόμματος, πραγματικά δεξιού, το οποίο θα έρθει στο πολιτικό προσκήνιο για να συσπειρώσει τις δεξιές δυνάμεις της χώρας και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των δεξιών, αλλά διασπασμένων σήμερα, ψηφοφόρων.


Ο κ. Μπαλτάκος είναι ο άνθρωπος που κινεί όλες τις σχετικές διαδικασίες, στην παρούσα φάση σε επίπεδο διερεύνησης προθέσεων και βολιδοσκόπησης ενδιαφέροντος και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το οποίο αποκαλύπτει συνάντηση του πρώην γενικού γραμματέα με τον στρατηγό, πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας, κ. Φραγκούλη Φράγκο.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχαν προ ημερών μυστική συνάντηση στη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για την ανάγκη δημιουργίας ενός αμιγώς πατριωτικού κόμματος με αρχές Λαϊκής Δεξιάς, αυτές που εδώ και χρόνια δείχνει να έχει αφήσει στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία.

Στόχος του κ. Μπαλτάκου είναι αυτή η νέα πολιτική δύναμη που είναι δεδομένο ότι θα αγκαλιαστεί από χιλιάδες απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που σήμερα έχουν διασπαστεί σε διάφορα μικρά κόμματα, να κινηθεί δεξιότερα της παράταξης του Αντώνη Σαμαρά.

Για ένα δεξιό... Ποτάμι, είχε κάνει λόγο ο Τάκης Μπαλτάκος στη συνέντευξή του στο Crash και φαίνεται ότι η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, έχει θορυβήσει εντονότατα το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτάκος έχει ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για κανένα απολύτως αξίωμα και πως δεν έχει ηγετικές βλέψεις, παρά θέλει για λόγους καθαρά ιδεολογικούς και πατριωτικούς να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα καθαρά δεξιό, πραγματικά δεξιό και με αντιμνημονιακή γραμμή.

Γι' αυτό και στις όποιες διεργασίες περιλαμβάνονται και συζητήσεις για το πρόσωπο του πολιτικού που θα κληθεί σε επίπεδο αρχηγίας, να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, ένα πρόσωπο σοβαρό και με κύρος, χωρίς... μαύρο παρελθόν, ικανό να ανταποκριθεί στην ανάληψη μιας τεράστιας ευθύνης, που στο μέλλον θα έχει και χαρακτήρα κυβερνητικό...

Από τις μέχρι τώρα επαφές του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης, έχουν διαπιστωθεί ουκ ολίγες συμπλέουσες με τις δικές του απόψεις, από πολιτικούς που κινούνται ακόμα και εντός της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά στελέχη που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποστασιοποιήθηκαν ή αποχώρησαν από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό που μέχρι στιγμής προκύπτει ως δεδομένο είναι η διάθεση πολλών παραγόντων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας να στηρίξουν αυτό το νέο εγχείρημα. Και πλέον οι εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται «καταιγιστικές», από τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς όλα δείχνουν ότι το φθινόπωρο θα «κλειδώσει» το εγχείρημα και θα τρέξουν οι διαδικασίες, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, η χώρα θα έχει οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Και σε αυτές τις εκλογές, μια νέα πραγματικά δεξιά παράταξη, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την ψήφο σχεδόν 1.000.000 απογοητευμένων δεξιών ψηφοφόρων που βρίσκονται σήμερα, άλλοι εγκλωβισμένοι στη Νέα Δημοκρατία, άλλοι στους ΑΝ.ΕΛ., άλλοι στο ΛΑ.Ο.Σ., άλλοι στην Ενωση για την Πατρίδα και το ΛΑΟ και άλλοι στη δεξαμενή της Χρυσής Αυγής.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg