Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Νέοι συρμοί του μετρό


Οι 17 συρμοί τρίτης γενιάς είναι κορεατικής τεχνολογίας.
Οι 17 νέας γενιάς (και κορεατικής τεχνολογίας) συρμοί μπαίνουν στις ράγες του μετρό. Ανάμεσα στα άλλα, διαθέτουν σύγχρονο σύστημα πληροφόρησης επιβατών σε κάθε βαγόνι, κλιματισμό, νέα συστήματα ασφαλείας των επιβατών, ενώ διακρίνονται για τη χαμηλή ενεργειακή τους κατανάλωση.


Οι συρμοί θα τεθούν σταδιακά σε κυκλοφορία και θα εξυπηρετήσουν τις επιβατικές ανάγκες που δημιούργησαν οι τρεις επεκτάσεις του μετρό, αλλά και αυτές της υπό κατασκευήν επέκτασης προς Πειραιά.

Οπως ανακοίνωσε χθες η «Αττικό Μετρό», οι 17 νέοι συρμοί που κατασκευάστηκαν από την κοινοπραξία Hanwha - Rotem και κόστισαν 155 εκατ. ευρώ παραδόθηκαν στις ΣΤΑΣΥ, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ελέγχων και πιστοποιήσεων. «Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενεργειακή απόδοση των νέων συρμών, με βασικό κριτήριο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η τρίτη γενιά συρμών του μετρό της Αθήνας θα είναι κατεξοχήν φιλική προς το περιβάλλον», αναφέρεται. «Επιπροσθέτως, διαθέτουν κλιματισμό, καθώς και όλες τις απαραίτητες προβλέψεις ώστε να είναι συμβατοί με τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις οι οποίες προβλέπεται να πραγματοποιηθούν μελλοντικά στις Γραμμές 2 και 3 του μετρό της Αθήνας».
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των συρμών;

• Διαθέτουν εσωτερικά νέο σύγχρονο σύστημα πληροφόρησης επιβατών με διπλές οθόνες LCD σε κάθε βαγόνι, ηλεκτρονικούς χάρτες αντί των τυπωμένων χαρτών πάνω από τις θύρες που δείχνουν την κατεύθυνση του συρμού και τους επόμενους σταθμούς, κάμερες εξωτερικά και εσωτερικά του συρμού για επιτήρηση των θυρών και του εσωτερικού χώρου και ένδειξη μη λειτουργούσης θύρας για την έγκαιρη προσέγγιση των επιβατών σε άλλες θύρες.

• Υψηλότερη δομική αντοχή των βαγονιών σε φορτία και σε κόπωση.

• Αναβαθμισμένο και ισχυρότερο σύστημα κλιματισμού σε όλα τα βαγόνια.

• Νέο σύστημα ανίχνευσης καπνού εσωτερικά και εξωτερικά του συρμού, παράθυρα έκτακτης διαφυγής των επιβατών σε περίπτωση ανάγκης και καλύτερη προστασία των επιβατών κατά το κλείσιμο των θυρών.

• Καλύτερη προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg