Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Σε εξέλιξη φωτιές στην Ελλάδα

Ζημιές σε σπίτια από το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία - σε εξέλιξη τρεις φωτιές

Ζημιές σε σπίτια προκάλεσε η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Γαλατάκι Κορινθίας, οπού οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τον οικισμό...Μέχρι στιγμής έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και μικρότερες σε άλλα τρία. Ενας πυροσβέστης που επιχειρούσε στο σημείο διεκομίσθη στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα.


Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, εκτός από ένα σημείο του μετώπου όπου καίγονται πεύκα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επιχειρούν, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα, ήδη 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και από αέρος συνδράμουν το έργο τους δύο αεροσκάφη καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ υπάρχουν υδροφόρες των δήμων της περιοχής και εθελοντές πολίτες.

Επειδή η φωτιά κρίθηκε επικίνδυνη έχει δοθεί εντολή και κινούνται προς το Γαλατάκι Κορινθίας ακόμη 13 επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Στη Μαλεσίνα

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι και ήδη στην περιοχή έχουν μεταβεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ρίψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επί τόπου βρίσκονται οκτώ οχήματα με 44 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα 39 ατόμων.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.

Στη Λάρισα

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί από άγνωστη αιτία σε δασική περιοχή στο Πολυδένδρι Αγιας στη Λάρισα, συνεχίζοντας να κατακαίει ελαιόδεντρα, μηλιές και καρυδιές.

Ωστόσο η παρουσία ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες ενισχύθηκαν με τέσσερα αεροπλάνα, 15 πυροσβεστικά οχήματα και τρεις πεζοπόρες ομάδες καθώς και τρία σκαπτικά μηχανήματα τα οποία επιδόθηκαν στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, απέτρεψε τον ορατό κίνδυνο να απειληθούν σοβαρά εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή.

Τα αεροπλάνα έχουν ήδη αποχωρήσει ενώ έχει πέσει και ο αέρας διευκολύνοντας το έργο των πυροσβεστών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg