Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Αιματοκύλισμα!! 15 νεκροί και περισσότεροι από 150 τραυματίες, από την... "εκεχειρία" του Ισραήλ!



«Έσπασε» το Ισραήλ την τετράωρη εκεχειρία τη Λωρίδα της Γάζας και βομβάρδισε πολυσύχναστη αγορά της περιοχής, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με επίσημες υγειονομικές πηγές από τη Λωρίδα της Γάζας, να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 150. 

Από την πλευρά του, πάντως, ένας γιατρός που εργάζεται στη Γάζα ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι οι νεκροί είναι 17, ανάμεσα τους πολλά παιδιά, ένας δημοσιογράφος και δύο μέλη της Πολιτικής Άμυνας της Παλαιστίνης.

Την πληροφορία για το θάνατο δημοσιογράφου επιβεβαίωσε ο ανταποκριτής του ABC, Τζον Γουίλιαμς, σύμφωνα με τον οποίο ο φωτορεπόρτερ που έχασε τη ζωή του είναι ο Παλαιστίνιος Ραμί Ραγιάν.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, η επίθεση σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Σατζάγια, που είχε πληγεί προ ημερών από ισραηλινά πυρά.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, Ασράφ αλ-Κίντρα, η αγορά είχε γεμίσει με κόσμο καθώς οι κάτοικοι πίστευαν ότι θα ίσχυε η τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί.

Στο μεταξύ, ο Παλαιστινιακός Ερυθρός Σταυρός δεν έχει επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση από τον ισραηλινό στρατό.

Λίγη ώρα αργότερα μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Al Aqsa εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, δήλωσε πως η Χαμάς «θα απαντήσει με βία στη σφαγή του Ισραήλ στην αγορά Σατζάγια».

Όσο για την κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι την τηρεί, αλλά... όχι παντού!!



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg