Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και οι αντιρρήσεις Καραμανλή

Νέος πρόεδρος της Κομισιόν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Πηγή: REUTERS


Με 422 ψήφους υπέρ, 220 κατά και 47 λευκά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε την υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...Κατά την καταμέτρηση μετά την μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Στρασβούργο βρέθηκαν επίσης 47 λευκά και 10 άκυρα ψηφοδέλτια.

Για την εκλογή του, ο κ. Γιούνκερ έπρεπε να συγκεντρώσει το 50% συν μία των ψήφων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή 376 ψήφους.

Με επιφυλακτικότητα φαίνεται ότι δέχτηκε ο Κ. Καραμανλής την υποστήριξη της Ν.Δ. στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για την προεδρία της Ε.Ε., ο οποίος μάλιστα εμφάνισε τον εαυτό του ως μέγα φιλέλληνα. Και αυτό γιατί, όπως έχει αναφέρει, το 2005 ως πρόεδρος του Eurogroup είχε πει στον τότε πρωθυπουργό ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg