Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χρήστος Ζώης: "Ο Σαμαράς έκανε τη ΝΔ μικρό κόμμα"

Βολές κατά της ηγεσίας της ΝΔ εξαπέλυσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Λάμπρο Καλαρρύτη ο Χρήστος Ζώης. «Η ηγεσία δεν ήθελε ποτέ να υπάρχουν τάσεις και απόψεις και έκανε τη ΝΔ ένα μικρό κόμμα. Για να υπάρξει ανασυγκρότηση της παράταξης θα πρέπει να υπάρξει στροφή στις πολιτικές και ειλικρινής αυτοκριτική και όχι επικοινωνιακά κόλπα για να αδρανοποιήσει δυνάμεις της ευρύτερης κεντροδεξιάς που βρίσκονται εκτός της ΝΔ»...
τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος "Νέα Μέρα" μιλώντας για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα επέστρεφε ο ίδιος στο κόμμα.

Χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και έβαλε κατά του κ. Σαμαρά για τις εκτιμήσεις του ότι υπάρχουν 180. «Προσβάλει τους βουλευτές. Κανείς δεν επιτρέπει για τον εαυτό του να δίνει την αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός τον έχει στο χέρι», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον ορισμό Αβραμόπουλου στην Κομισιόν, είπε ότι «έχει τις προδιαγραφές για το αξίωμα αλλά πρέπει να αναλάβει το ρόλο του. Δεν πρέπει να μπει στο κοστούμι του επιτρόπου αλλά πρέπει να φτιάξει ένα δικό του κοστούμι».

«Ο πρωθυπουργός με την κίνησή του αντιμετώπισε έναν οιονεί δελφίνο, υπάρχει ένας δελφίνος λιγότερος και ίσως ο σημαντικότερος στα μάτια του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

Για το αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ μετά τις εθνικές εκλογές απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλο κόμμα θα είναι η ΝΔ μετά τις εκλογές.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επισήμανε ότι «είναι εύγλωττο και ο κόσμος έχει δείξει ότι επιθυμεί συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων με ένα εθνικό σχέδιο αφύπνισης και ανασυγκρότησης της χώρας».

«Ο δικός μου λόγος είναι ενωτικός, μας χώρισε το μνημόνιο, πρέπει όμως να βρούμε έναν οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα» είπε.

Αναφερόμενος στην κατάθεση ερωτήσεων στον υπουργό οικονομικών από γαλάζιους βουλευτές, μίλησε για μισά βήματα, λέγοντας ότι αντιμετωπίζουν το δέντρο και όχι το δάσος. «Πρέπει να επιβάλλουν στην ηγεσία μια συζήτηση, μια αλλαγή πορείας και όχι να θεωρούνται δεδομένοι», είπε. «Χρειάζεται μεγαλύτερη γενναιότητα και ίσως αυτοθυσία, να δει κάποιος τον εαυτό του και πέρα από τη βουλή και εκτός αυτής...καταλαβαίνετε τι εννοώ» τόνισε.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg