Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο Θύμιος Δρόσος, παρεμβαίνει στη συζήτηση για τη Κεντροδεξιά

Ευθύμιος Δρόσος


Με αφορμή τη συζήτηση που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ανασύνταξη και επανένωση της Κεντροδεξιάς, έχω να παρατηρήσω το εξής: 


1) Η συζήτηση άρχισε κατά τρόπο ανορθόδοξο, από πρόσωπα αναρμόδια και μη κατάλληλα για ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα και το κυριότερο χωρίς πολιτικούς όρους.


2) Οι αφορισμοί και οι ''κορώνες'', απ' όπου κι αν προέρχονται, δεν προάγουν την υπόθεση, αν πράγματι υπάρχει ειλικρινής διάθεση και δεν γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.


3) Πιστεύω ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτεί σοβαρούς και λεπτούς χειρισμούς, σοβαρή προεργασία και διάλογο με πολιτικούς όρους και χωρίς ηγεμονισμούς.


 Η όποια προσπάθεια δεν μπορεί να γίνει στη βάση προσωπικών φιλοδοξιών και ιδιοτελών προσεγγίσεων και επιδιώξεων. Άλλωστε, οι φιλοδοξίες του οποιουδήποτε αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες που δοκιμάζονται από τις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές. 

Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται: 

α) επαναπροσδιορισμός της φυσιογνωμίας της ΝΔ με ιδεολογικό πρόταγμα τον ριζοσπαστικό- κοινωνικό φιλελευθερισμό και 

β) αλλαγή πολιτικής με κυρίαρχα στοιχεία την εθνική αξιοπρέπεια, τη στροφή προς την πραγματική οικονομία και την κοινωνία με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, ευαισθησίας και αλληλεγγύης, και τη διαμόρφωση ενός Σχεδίου Θεσμικής και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που θα ορίζει το πλαίσιο πάνω στο οποίο οφείλουμε να οικοδομήσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα για τον Θύμιο Δρόσο, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg