Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Έφτασε στον Πειραιά το πρωί του Σαββάτου η φρεγάτα «Σαλαμίς»



Στον Πειραιά έφτασαν με ασφάλεια το πρωί του Σαββάτου οι 186 πολίτες που έφυγαν από την κόλαση της Λιβύης, με τη φρεγάτα «Σαλαμίς» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.


Οι Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες, έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά στις 8.30 το πρωί. Πρόκειται για 77 Ελληνες, 12 Κύπριους, 10 Βρετανούς, 78 Κινέζους, μία Ρωσίδα και έναν Αλβανό πολίτη, που είχαν εκφράσει την επιθυμία να απομακρυνθούν από τη χώρα λόγω του εμφυλίου που μαίνεται στη Λιβύη.

Την ίδια ώρα η κινεζική κυβέρνηση ναύλωσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να απομακρύνει ακόμα περισσότερους πολίτες της από τη χώρα.

Στον Πειραιά βρέθηκε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Ζου Ξιαολί, προκειμένου να υποδεχθεί τους Κινέζους πολίτες και να συγχαρεί τον πλοίαρχο του «Σαλαμίς» για τον απεγκλωβισμό των συμπατριωτών του από τη λιβυκή πρωτεύουσα, ενώ συμπατριώτες του κρατούσαν πανό όπου ευχαριστούσαν την Ελλάδα.

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τρίπολη, για τη βοήθεια που προσέφεραν στους Κύπριους υπηκόους, κατά τη διαδικασία επαναπατρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg