Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η ΕΛ.ΑΣ., φοβάται «χτύπημα» στη ΔΕΘ

elas-fobatai-xtupima-sti-deth

Ενα τέτοιο χτύπημα θα είχε δυσάρεστο διεθνή αντίκτυπο κάτι που προσπαθούν να αποτρέψουν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές. Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρούν να προσδώσουν στη δράση των ληστών του Διστόμου, την εικόνα των «απλών ληστών» - χρηστών ναρκωτικών, οι οποίοι όμως αδιαμφισβήτητα έχουν παράλληλη τρομοκρατική δράση.


 Επιδιώκουν να τους εμφανίσουν, μόνο ληστές Τραπεζών, οι οποίοι απλά συνεταιρίστηκαν με τον Νίκο Μαζιώτη για τις «απαλλοτριώσεις» οικονομικής ενίσχυσης των... ξεχωριστών τους ταμείων. Είναι βέβαιο όμως ότι ποινικός, ο Βασίλης Παλαιοκώστας, έστειλε ή παρέδωσε το εκρηκτικό πακέτο που σκότωσε τον Γιώργο Βασιλάκη, δύο μόλις μήνες μετά τις συλλήψεις μελών του Επαναστατικού Αγώνα ως αντίποινα αυτών, μετά από «παραγγελία» του τρομοκρατικού «ιερατείου» στο αντίστοιχο ποινικό.

Περισσότερα από 2.000.000 ευρώ από ληστείες στο ταμείο

Ποινικοί, βοήθησαν τους Μαζιώτη και Ρούπα να εξοικονομήσουν χρήματα από ληστείες, οχήματα, κρησφύγετα, οπλισμό όταν αποφάσισαν να συνεχίσουν το ένοπλο αντάρτικο πόλης. Διέπραξαν «μαζί», εννέα τουλάχιστον ένοπλες ληστείες Τραπεζών, από τις οποίες αποκόμισαν περισσότερα από 2.000.000 ευρώ. Βοήθησαν στην αγορά του Χιουντάι Αξεντ με το οποίο έκανε τις «νόμιμες» βόλτες του το καταζητούμενο ζευγάρι, το έκαναν και στην ενοικίαση του σπιτιού στην Μιχαήλ Βόδα στον Αγιο Νικόλαο. Ο Γιώργος Πετρακάκος ή ο «καρφάκιας», μπορεί και οι δύο μαζί,  να υποβοήθησαν τη διαφυγή του Νίκου Μαζιώτη από την οδό Αμερικής, οπότε συμμετείχαν με κάποιο τρόπο σε τρομοκρατική ενέργεια.

Κάποιοι κύκλοι αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους, σε αυτές τις αστυνομικές ενέργειες, καθώς θεωρούν εξαιρετικά επίφοβο, ίσως και επιπόλαιο, να μιλάς για απλούς ληστές, που είχαν μεμονωμένους «συνεταιρισμούς» με τον Νίκο Μαζιώτη, όταν διαπιστώνεται ότι οργανώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την σύλληψή του διαπράττοντας μία κινηματογραφική ληστεία που ανέδειξε την ετοιμότητα και τις δυνατότητές τους.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο, η Πόλα Ρούπα, αντιεξουσιαστές μέλη της «τρομοκρατικής ομάδας Μαζιώτη» και κυρίως ποινικοί «συνεταίροι» να εκδηλώσουν αιματηρό χτύπημα, προκειμένου να δείξουν στην κοινή γνώμη και στον φυλακισμένο σύντροφο ή «συνέταιρο», ότι παραμένουν αλώβητοι και απόλυτα ενεργοί, όπως είχε τονίσει στην επιστολή της η καταζητούμενη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Επισημαίνουν επίσης, πως έξι ημέρες μετά τη ληστεία και την ταυτοποίηση των πρωταγωνιστών της, δεν έχει γίνει αίτημα για εισαγγελική διάταξη προκειμένου να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας του «καρφάκια», του μοναδικού άγνωστου ακόμη στην κοινή γνώμη, παρότι έχουν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά του στο φουσκωτό των ληστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 48ωρο «γέμισαν» οι... διάδρομοι της Ασφάλειας Αττικής από αλεξίσφαιρα γιλέκα. Και αιτία δεν ήταν η... καταμέτρησή τους, αλλά το ενδεχόμενο έκτακτης αστυνομικής επιχείρησης, στην περίπτωση που οι «απλοί ληστές», επιχειρήσουν να φύγουν από την Κορινθία, όπου εικάζεται ότι έχουν «λουφάξει».

Κάποιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση των εντατικών ερευνών στη συγκεκριμένη περιοχή, μπορεί να προκαλέσει την προσπάθεια διαφυγής των δραστών και απομάκρυνσής τους προς την πρωτεύουσα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.



Πηγή Παναγιώτης Σπυρόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg