Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Εκλστοουν: "Οι Ελληνες θέλουν κι αυτοί αγώνες Formula 1"


Bernard Charles "Bernie" Ecclestone

«Η διεξαγωγή ενός γκραν πρι στην Ελλάδα της κρίσης είναι, ενδεχομένως, στον ορίζοντα, σύμφωνα με το αφεντικό της Formula 1 Μπέρνι Εκλστοουν»...

Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ του CNN, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του 83χρονου βρετανού για τις προσπάθειες που γίνονται για κατασκευή υπερσύγχρονης πίστας προδιαγραφών Formula 1 στη Δραπετσώνα.

«Οι Ελληνες το θέλουν. Θέλουν να συναντήσω τον Πρωθυπουργό τους ή τον δήμαρχο (Αθηναίων). Θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν έχουν τα χρήματα (για να το κάνουν)», δήλωσε ο Εκλστοουν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, κάνοντας γνωστό ότι έχει δεσμεύσει ήδη το όνομα «Mεσογειακό Grand Prix».

Ειδικότερα, στις 30 Μαΐου η εταιρεία Formula One Licensing κατοχύρωσε την ονομασία «Formula 1 Mediterranean Grand Prix».

Σύμφωνα με την ομάδα που διαχειρίζεται το έργο Dielpis Formula 1 για την κατασκευή πίστας στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι, το κόστος ύψους 800 εκατ. ευρώ που απαιτείται θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο επικεφαλής της Dielpis Formula 1, ο πολιτικός μηχανικός Θανάσης Παπαθεοδώρου, είπε στο CNN ότι «το μεγαλύτερο κέρδος για τη χώρα μας θα είναι να δώσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να δει το ιστορικό λιμάνι της Μεσογείου. Και η πείρα μας από τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, αποτελεί εγγύηση για εμάς».

Η άδεια διεξαγωγής ενός Grand Prix κοστίζει περίπου 45.000.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg