Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.



Έως το Μάιο αναμένεται να έχει βρεθεί εργολάβος για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, εκτίμησε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.


"Πρόκειται για ένα έργο πνοής στην Αττική. Ξαναβάζουμε ουσιαστικά την πόλη στο πάρκο και το πάρκο στη θάλασσα, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, προσθέτοντας πως "είναι ένα έργο, το οποίο θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο, έργο που έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών υπουργείων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Υποδομών, ενώ στη χρηματοδότηση συμμετέχει και η Περιφέρεια".

"Έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι. Στο καινούριο χρηματοδοτικό πλαίσιο θα ενταχθεί το έργο και πιστεύουμε ότι θα έχουμε εργολάβο το Μάιο. Η κατασκευή θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια", υπογράμμισε.
 
Ο κ. Σιμόπουλος πρόσθεσε ότι το έργο, προϋπολογισμού περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ.


  Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου θα αφορά περιοχή 600 στρεμμάτων, από τον κόμβο της Λεωφόρου Συγγρού έως και τον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισού και θα περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - υπογειοποίηση τμημάτων της Λεωφόρου Ποσειδώνος, σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και διαπλάτυνση της Λεωφόρου Εθνάρχου Μακαρίου.

"Στο έργο προβλέπονται δυο εγκάρσια μονοπάτια και πέντε κάθετα, που ουσιαστικά θα ενώνουν το παραλιακό μέτωπο των δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου με τη θάλασσα και παράλληλα η άρδευση θα γίνεται από τον Κηφισό, με ένα τριτοβάθμιο σύστημα επεξεργασίας. Και στον Ιλισό θα γίνει εκβάθυνση από ενάμισι έως τρία μέτρα, λύνοντας και εκεί ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, το οποίο υπάρχει", όπως εξήγησε ο κ. Σιμόπουλος.


  Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ.

"Το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν και άλλες δύο παρεμβάσεις σημαντικές. Μην ξεχνάμε την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, η οποία και αυτή προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί το φθινόπωρο και βέβαια τη γραμμή 4 του μετρό. Είναι τρεις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για την Αττική, έργα πνοής, έργα που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής", κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg