Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Το Ιράν υποστηρίζει ότι κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος



Μία ημέρα μετά το «όχι» του Ιράν στην επιθεώρηση στρατιωτικής βάσης από επιθεωρητές του Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργεια, πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιρανικός στρατός κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με αναφορές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Isna, οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν το κατασκοπικό αεροσκάφος την ώρα που επιχειρούσε να εισχωρήσει στις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ, σε περιοχή που απαγορεύεται η πρόσβαση γύρω από τον πυρηνικό αντιδραστήρα.

Στο τηλεγράφημα, που επικαλείται δηλώσεις των Φρουρών της Επανάστασης διευκρινίζεται πως το αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος, ενώ επισημαίνεται πως προσπαθούσε να αποφύγει τα ραντάρ.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται πότε έγινε η κατάρριψη ούτε με ποιο τρόπο το επίλεκτο στρατιωτικό σώμα του Ιράν γνώριζε πως το αεροσκάφος προερχόταν από το Ισραήλ. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει τις αναφορές.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg