Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Έξαλλοι οι "καραμανλικοί" με τον Κακλαμάνη!



Ένταση προκάλεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης στους καραμανλικούς κύκλους, που εμφανίστηκε ...καραμανλικότερος του Καραμανλή, δηλώνοντας ότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός τον εξουσιοδότησε προκειμένου να δηλώσει δημόσια εκ μέρους του ότι δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας...


Η δήλωση και η πρωτοβουλία του κ. Κακλαμάνη έκανε έξαλλους τους καραμανλικούς βουλευτές, οι οποίοι μέχρι στιγμής πρόβαλαν ως ξεχωριστό προσόν το ότι αποτελούσαν τους κύριους «συνομιλητές» του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Βλάχος σήμερα θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και υπογράμμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει εκπροσώπους. «Ο Κώστας Καραμανλής λειτουργεί ξεκάθαρα. Δεν έχει εκπροσώπους. Προφανώς ο κ. Κακλαμάνης έκανε μια συζήτηση μαζί του για τα σενάρια της Προεδρίας και έλαβε την απάντηση από τον Καραμανλή ότι δεν ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Αυτό είναι γνωστό.

Ο Καραμανλής δεν εξουσιοδότησε κανέναν να μιλήσει εκ μέρους του», ανέφερε ο κ. Βλάχος και σημείωσε:

«Ο Κώστας Καραμανλής είναι στην πολιτική. Δεν τίθεται θέμα επιστροφής του. Μπορεί να ενεργοποιηθεί περαιτέρω  στο μέλλον μπορεί και όχι. Αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο κι αυτό είναι γεγονός».

Ο Κώστας Τζαβάρας, για Καραμανλή


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, όσον αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζει πως έχει σημασία να είναι ένα πρόσωπο που θα συμβολίζει την ενότητα. Τέτοιο πρόσωπο θεωρεί τον Κώστα Καραμανλή.

Δήλωσε σχετικά:

"Οι αντιθέσεις μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς έχουν αρθεί πλέον σε μεγάλο βαθμό! Με δεδομένο πως σε εποχές κρίσης τα άκρα είναι αυτά που απειλούν την κοινωνία και τη Δημοκρατία, έχουμε υποχρέωση να επιλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιον που θα συμβολίζει την ενότητα. Διχαστικές λογικές δεν χωρούν πλέον. Πρέπει να περάσουν μπροστά άνθρωποι με πνευματική ακτινοβολία και πολιτική σύνεση. Οποιοσδήποτε επιφανής Ελληνας μπορεί να είναι κατάλληλος. Ο Καραμανλής, με το όνομά του, με την πορεία του και με δεδομένο ότι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος, είναι μία τέτοια προσωπικότητα."






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg