Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η... "Προεδρολογία", καλά κρατεί...


http://i.ebayimg.com/00/$(KGrHqR,!jYE1I3J+UL5BNZ-DuTF1w~~0_35.JPG
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, αυτήν την ώρα υπάρχει ένας αριθμός βουλευτών που φτάνει τους 174-175 οι οποίοι -υπό συνθήκες- θα μπορούσαν να στηρίξουν την πρόταση της πλειοψηφίας για εκλογή Πρόεδρου από την παρούσα Βουλή...

Κρίσιμο ρόλο προφανώς θα παίξει -εκτός από το πολιτικό κλίμα- και το πρόσωπο που θα προταθεί από τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το «Εθνος της Κυριακής», το όνομα που συζητείται για τη θέση του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας είναι αυτό του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, καθώς συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που οι δύο ηγέτες των κυβερνητικών κομμάτων έχουν θέσει ευθύς εξαρχής.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, χωρίς συγκρουσιακό παρελθόν, αλλά με «καθαρή» πολιτική ταυτότητα. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης σε διεθνή fora (λόγω των κυβερνητικών θέσεων που κατείχε κατά το πρόσφατο παρελθόν), έχει καλές σχέσεις με σημαντικούς «παίκτες» στην ευρωπαϊκή (και όχι μόνο) πολιτική σκηνή και διατηρεί υψηλό πολιτικό κύρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συζητήσει τουλάχιστον δύο φόρες σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχαν το τελευταίο διάστημα (η μία στο Μέγαρο Μαξίμου και η δεύτερη στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στην οδό Μουρούζη) πιθανά ονόματα τα οποία θα μπορούσαν να προταθούν για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας και μεταξύ αυτών ήταν και αυτό του κ. Αβραμόπουλου.

Είναι σαφές ότι και οι δύο συμφωνούν πως πρέπει να προταθεί ένα πρόσωπο που να τύχει αποδοχής από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και συγκεκριμένα και από τους προερχόμενους από την Κεντροδεξιά ανεξάρτητους βουλευτές, από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που δεν επιθυμούν εκλογές, αλλά και από τη ΔΗΜΑΡ και τους προερχόμενους από αυτήν ανεξάρτητους.

Το περιβάλλον του κοινοτικού επιτρόπου δεν επιβεβαίωσε, ούτε και διέψευσε το δημοσίευμα, καθώς τακτικοί του συνομιλητές απαντούσαν «κανένα σχόλιο» στα σχετικά ερωτήματα.

Πρωτοβουλίες

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο εκδήλωσης των πρωτοβουλιών Σαμαρά, είναι βέβαιον ότι το όνομα που θα προτείνει η κυβέρνηση θα ανακοινωθεί προς το τέλος του έτους. Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα γεγονότα θα αρχίσουν να «τρέχουν» με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς.

Οπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής», ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις να θέσει σε κίνηση τις διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα τη 12η του μήνα. Εάν αυτή η εισήγηση προκριθεί τελικά, τότε η όλη διαδικασία και ειδικότερα οι τρεις ψηφοφορίες θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 27η Ιανουαρίου, οπότε και θα αποφασιστεί οριστικά εάν η χώρα θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή θα έχει νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
  • ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ
     
  • Ο Δ. Αβραμόπουλος συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που οι δύο ηγέτες των κυβερνητικών κομμάτων έχουν θέσει ευθύς εξαρχής. Πρόκειται για ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, χωρίς συγκρουσιακό παρελθόν, αλλά με «καθαρή» πολιτική ταυτότητα.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg