Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Πρόστιμο 50 εκατ. ευρώ στην Allianz

Γαλλία: Πρόστιμο 50 εκατ. ευρώ στην Allianz
 
Πρόστιμο ύψους 50 εκατ. ευρώ επέβαλλαν οι γαλλικές αρχές στην Allianz Vie «για παρατεταμένη και μαζική παραβίαση των υποχρεώσεών της» ως προς τον εντοπισμό των κληρονόμων των θανόντων συμβολαιούχων της.

Σύμφωνα με την Αρχή Πρόληψης και Ανάλυσης του χρηματοπιστωτικού τομέα (ACPR) της Γαλλίας, το παρακλάδι του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού στη Γαλλία δεν κατέβαλε επαρκείς προσπάθειες ώστε να αποδώσει στους συγγενείς των πελατών της την αποζημίωση για τα συμβόλαια ζωής τους, ποσό που ξεπερνά τα 2,7 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, η εταιρεία από την πλευρά της δήλωσε ότι οι προσπάθειες της συχνά προσέκρουαν σε νομικά κωλύματα τα οποία μόλις φέτος μπόρεσαν να διευθετηθούν ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι κληρονόμοι ανακαλύπτονται και προσεγγίζονται εντός 30 ημερών.

Επιπλέον, η Allianz ισχυρίστηκε ότι τα αδιάθετα κονδύλια χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση των πληρωμών σε όλους τους ασφαλισμένους της και όχι προς ίδιον όφελος της εταιρείας.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg