Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τούρκος αξιωματούχος: «Θα μπουρούσε να έχει πετύχει. Εχασαν τη στιγμή που ο κόσμος αρνήθηκε να πάει στο σπίτι του»

Απελπισμένοι εμφανίζονται μέσα από τους διαλόγους του που φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας ο Guardian, εννέα τούρκοι υπουργοί...

... οι οποίοι την ώρα που εξελίσσονταν η αποτυχημένα απόπειρα για κατάλυση του πολιτεύματος συγκεντρώθηκαν σε μία αίθουσα στην πρωθυπουργική κατοικία.  

Σύμφωνα με αξιωματούχο που ήταν παρών και αποκάλυψε τους διαλόγους στον «Guardian», και οι εννιά ήταν πεπεισμένοι ότι ήρθε το τέλος τους.

- «Πιθανότατα θα επιτύχουν και θα πεθάνουμε απόψε»,
- «Ας είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε. Θα γίνουμε όλοι μάρτυρες σε αυτή τη μάχη»

Αχτίδα φωτός φάνηκε όταν επιτέλους εμφανίστηκε μετά τα μεσάνυχτα ο Πρόεδρος Ερντογάν μέσω iPhone και της εφαρμογής Face Time στο CNN Turk, καλώντας τους πολίτες να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία.

- «Τι είναι το FaceTime; Και γιατί δεν το έχω εγώ;», ρώτησε ένας από τους υπουργούς

«Ήταν η στιγμή που άλλαξε η ψυχολογία και σκεφτήκαμε ότι θα κερδίσουμε», λέει στον Guardian ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σεμαλετίν Χασίμι.

«Ήταν κρίσιμες στιγμές», λέει ο Χασίμι. «Ήταν απίστευτα καλά οργανωμένο το σχέδιο, αλλά οι ξαφνικές κινήσεις της ηγεσίας και του λαού άλλαξαν το πλάνο», εκτιμά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

«Θα μπορούσε να είχε πετύχει», συνεχίζει ο ίδιος. «Έχασαν τη στιγμή που ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος βγήκαν στον ''αέρα'', όταν κορυφαίοι αξιωματικοί του στρατού δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στη δημοκρατία και ο κόσμος αρνήθηκε να πάει στο σπίτι του», κατέληξε.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg