Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Φάτνη της πλατείας Ομονοίας - Το πιο άσχημο θέαμα στη πόλη



Μια άχαρη φάτνη, χώμα, πριονίδι, πλαστικές φιγούρες: Είναι η εικόνα που από την Παρασκευή το πρωί αντικρίζουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας στην Ομόνοια...


 Μετά την κατακραυγή για το μίζερο σκηνικό -που παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες- σήμερα συνεργεία του δήμου επέστρεψαν για να συμπληρώσουν το έργο.

Εκατοντάδες κυκλάμινα μέσα στις γλάστρες τους περιμένουν να φυτευτούν στη μεγάλη επιφάνεια χώματος που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία – ναι, εκεί που πέρυσι ακουμπούσαν τα φωτισμένα γράμματα «Αθήνα» και τα τέσσερα αστέρια. Ενδεχομένως οι βροχές της προηγούμενης εβδομάδας δεν επέτρεψαν να γίνει νωρίτερα η φύτευση.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, μέσα στο χώμα και το πριονίδι, ανάμεσα στις τεράστιες κιτς πλαστικές φιγούρες -καμήλες, πρόβατα, μάγοι- φυτεύουν κυκλάμινα από νωρίς.

Μια performance σχεδόν, που θα ήταν ίσως ενδιαφέρουσα αν δεν ήταν ουσιαστικά μια μόνιμη εγκατάσταση, εορταστικού χαρακτήρα σε μια πόλη που ζει την κρίση, ζει με την κρίση και αυτό μοιάζει να σημαίνει και κατάργηση της αισθητικής.

Λες και το κόκκινο χαλί των ανθισμένων κυκλάμινων θα αλλάξει κάτι. Τα ίδια ακριβώς είχαν γίνει και το 2011, οι ίδιες αντιδράσεις υπήρξαν, η ίδια επέμβαση στη συνέχεια με αλεξανδρινά και φτέρες είχε γίνει.

Και έτσι θα συνεχίσουμε να περνάμε από την Ομόνοια και να αποστρέφουμε το βλέμμα μας...










πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg