Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Αγγλο - Ελληνική συνεργασία

http://www.qmul.ac.uk/images/undergrad/64207.jpg

Συνεργασία μεταξύ του Hellenic Management Centre και του Queen Mary University του Λονδίνου, για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ναυτιλιακό δίκαιο, LLM in International Shipping Law (Piraeus, Greece),ξεκινά στον Πειραιά.

Το Queen Mary University of London (QMUL) αποτελεί ένα από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και η Νομική Σχολή του κατατάσσεται 3η ανάμεσα στα Βρετανικά Πανεπιστήμια, ενώ κατέχει την 1η θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων του Λονδίνου. Το πρόγραμμα θα διδάσκεται από καθηγητές του Centre for Commercial Law Studies του Queen Mary University of London, το οποίο ήδη από την ίδρυση του ως τμήμα της Νομικής Σχολής του QMUL, πριν από 30 έτη, παρέχει παγκοσμίως διακεκριμένα προγράμματα Εμπορικού Δικαίου.

Το Hellenic Management Centre (HMC), στον Πειραιά προσφέρει ναυτιλιακή επαγγελματική εκπαίδευση, από το 1999, μέσω προγραμμάτων ναυτιλιακής κατάρτισης, απευθυνόμενα σε έμπειρους επαγγελματίες του χώρου. Από το 2003, το HMC είναι ο επίσημος εκπαιδευτικός φορέας του Institute of Chartered Shipbrokers στην Ελλάδα, του μοναδικού παγκόσμια αναγνωρισμένου επαγγελματικού οργανισμού στον τομέα της ναυτιλίας.

Το LLM in International Shipping Law είναι ένας καινοτόμος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών που θα προσφέρει στους φοιτητές την δυνατότητα να αναπτύξουν ακαδημαϊκή εξειδίκευση σε διαφόρους τομείς του διεθνούς ναυτικού δικαίου. Απευθύνεται σε δικηγόρους και επαγγελματίες της ναυτιλίας με σχετική εργασιακή εμπειρία. Έχει λάβει την διαπίστευση του Institute of Chartered Shipbrokers. Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γίνονται δεκτές από 1 Δεκέμβριου 2014.

Ο Βρετανός Πρέσβης, John Kittmer δήλωσε «ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι στενοί και ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των χωρών μας στον τομέα της ναυτιλίας, ενισχύονται και επεκτείνονται στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Από σήμερα το LLM in International Shipping Law του Queen Mary University of London, ενός από κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια, προσφέρεται πρώτη φορά στην Ελλάδα σε νομικούς και επαγγελματίες του κλάδου, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από την έδρα τους, στον Πειραιά. Πρόκειται για μία εξαιρετική ευκαιρία για νέους νομικούς και επαγγελματίες της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Η κ. Ναταλία Μαργιώλη-Κομνηνού, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Hellenic Management Centre υποδέχθηκε επίσης τους παρευρισκόμενους τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Hellenic Management Centre με το κορυφαίο Πανεπιστήμιου Queen Mary του Λονδίνου. Επισήμανε τη συμβολή του προγράμματος στην αναβάθμιση της νομικής ναυτιλιακής γνώσης των ναυτιλιακών και μη επαγγελματιών, καθώς και στην ανάδειξη της Ελλάδας ως μητροπολιτικό κέντρο ναυτιλιακής εκπαίδευσης.

Αφού ευχαρίστησε τον Βρετανό Πρέσβη και την κα Μαργιώλη του HMC, ο Καθηγητής David Sadler, Αντιπρύτανης του Queen Mary University, επικεντρώθηκε στον διεθνή χαρακτήρα του QMUL, μέλος του Russell Group of Universities ενός από τα 24 πρωτοπόρα ερευνητικά κέντα του κόσμου. Αναφερόμενος στην εκτεταμένη διεθνή κοινότητα φοιτητών και προσωπικού, με κοινά προγράμματα σπουδών στην Κίνα και το Παρίσι, χαιρέτισε την νέα αυτή συνεργασία με το HMC για το LLM in International Shipping Law, σαν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα σπουδών.

O Καθηγητής Σπύρος Μανιάτης, Διευθυντής του CCLS, Queen Mary University, τόνισε ότι το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ναυτικού δικαίου ( LLM in International Shipping Law) στον Πειραιά, είναι η δέυτερη Ευρωπαική απόπειρα του QMUL, μετά το Paris LLM. Προσθέτοντας το όραμα και τον ενθουσιασμό του HMC, θεωρεί ότι ο Πειραιάς θα γίνει μητροπολιτικό ναυτιλιακό κέντρο, που θα συνεισφέρει στην διεθνή και συγκριτική ανάπτυξη του εμπορικού δικαίου.

Η δόκτωρ Τίνα Λοβέρδου, Διευθύντρια του προγράμματος, LLM in International Shipping Law (Piraeus, Greece) μετά την επιτυχία του προγράμματος στο Λονδίνο, τόνισε ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τους νομικούς και ναυτιλιακούς επαγγελματίες να παρακολουθήσουν ένα τέτοιο πρόγραμμα LLM στην Ελλάδα, λαμβάνοντας έναν αξιοσέβαστο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.



πηγή


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg