Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

"Βαφτίσια" για πλατείες των Αθηνών

Πλατείες Τρίτση και Έβερτ στην Αθήνα

"Βαφτίσια" σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τρεις κεντρικές πλατείες της Αθήνας, εκ των οποίων η μία έχει αλλάξει ως τώρα τέσσερα ονόματα, ενώ άλλη φέρει τουλάχιστον στα χαρτιά, το όνομα "πλατεία" 21ης Απριλίου 1967!


Η πλατεία που αποδίδει τιμές στην ημερομηνία εγκαθίδρυσης του καθεστώτος των συνταγματαρχών βρίσκεται στη συμβολή της Πειραιώς με την Ιερά οδό. Εδώ λειτούργησε η πρώτη Λαχαναγορά των Αθηνών (1902-1960) και η ονομασία δόθηκε το 1968, χωρίς ποτέ όμως να καθιερωθεί ούτε από την ίδια τη χούντα.

Μάλιστα, η μόνη σχετική αναφορά υπάρχει σε έγγραφο όπου οι τότε διοικούντες απέρριπταν πρόταση να δοθεί η ονομασία σε πλατεία στον Άγιο Σώστη επειδή είχε προηγηθεί η απόφαση για το χώρο στην Ιερά Οδό.

Με την έναρξη των έργων του μετρό, ο χώρος φιλοξένησε μια τεράστια τρύπα, η οποία σχετικά πρόσφατα εδέησε να φιλοξενήσει υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων.
Ο χώρος από επάνω διαμορφώθηκε σε πάρκο και σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας συζητά την πρόταση να μετονομασθεί σε "πλατεία Μιλτιάδη Έβερτ". Η σχετική εισήγηση έχει γίνει πριν από ένα χρόνο από τον πρώην αντιδήμαρχο και βαθύ γνώστη της αθηναϊκής Ιστορίας Λευτέρη Σκιαδά.







Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg