Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η ιστορία του e-mail που... δεν εστάλη (ή πως η χώρα κυβερνάται δι αλληλογραφίας)

http://www.star.gr/publishingimages/2014/08/310814203400_0534.jpg

Το email με τις απαντήσεις της ελληνικής πλευράς προς την τρόικα που επιμένει σε δημοσιονομικό κενό και ψήφιση από τώρα και των εναλλακτικών μέτρων του 2015 (πχ να παραμείνει ως έχει η έκτακτη εισφορά) ήταν έτοιμο προς...
αποστολή χθες το απόγευμα, για να παρουσιαστεί στην σύνοδο του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες. Τα σχέδια όμως άλλαξαν και η χθεσινή αποστολή του ακυρώθηκε.

Η αλλαγή σχεδίων ήταν η δεύτερη κατά σειρά σε 2 ημέρες. Προηγήθηκε η προχθεσινή ακύρωση της τηλεδιάσκεψης με τους δανειστές μετά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αποφασίστηκε και η γραπτή απάντηση...

Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει από σήμερα, με το email αλλά και με τη διαπραγμάτευση εν γένει, καθώς ο χρόνος τρέχει. Την Δευτέρα η Ελλάδα ως ζήτημα θα έχει κεντρική θέση στο Eurogroup, αλλά στο χθεσινό, προετοιμαστικό, Euro Working Group εκφράστηκε σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ η «έντονη προτροπή» για να ολοκληρωθεί η συμφωνία επικαιροποίησης του μνημονίου έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιθυμεί και να επιχειρεί, την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, συλλέγοντας παράλληλα πρόσθετα, αλλά «ανώδυνα»… πολεμοφόδια μέτρων για το 2015. Ωστόσο ο χρόνος περνά, και πολλοί εκτιμούν ότι οι αναφορές -όλο και πιο συχνά- στην άκαμπτη στάση του ΔΝΤ και κρατών όπως η Γερμανία, δεν αντικατοπτρίζουν μόνο τα (υπαρκτά) γεγονότα, αλλά και «λειαίνουν» ενδεχομένως επικοινωνιακά το έδαφος για νέα... αναβολή.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg