Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο...παλιός, είναι αλλιώς! Η Ford Mustang των 600.000 δολαρίων

Η Ford Mustang των 600.000 δολαρίων

Με την τιμή της σημερινής Ford Mustang να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 25.000 δολλάρια στην Αμερική (και στα 42.000 ευρώ στην Ελλάδα), έκπληξη προκαλεί η...

... μία και μοναδική Ford Mustang που σχεδιάστηκε από τον Vince E. Gardner και παράχθηκε στα μέσα του 1964, έχοντας βασιστεί στην έκδοση προπαραγωγής της Mustang του 1965.
Οι ιδιαιτερότητες της πρωτότυπης Mustang, η οποία έχει γίνει γνωστή και ως "Shorty", δεν σταματούν στο περιορισμένο κατά 16 ίντσες εκατοστά μήκος της.Η απουσία της πίσω σειράς καθισμάτων και πολύ περισσότερο ο ανασχεδιασμός του πίσω τμήματος, αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών της.Για την κατασκευή των επιφανειών του αμαξώματος έχει χρησιμοποιηθεί υαλόνημα, ενώ κάτω από το καπό της πρωτότυπης Mustang βρίσκεται ένας V8 κινητήρας χωρητικότητας 5,0 λίτρων, την τροφοδοσία του οποίου αναλαμβάνουν τρία καρμπυρατέρ.Τροποποιήσεις έχει δεχτεί και το σύστημα μετάδοσης και ειδικότερα το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μέσω του οποίου η ισχύς του 8κύλινδρου μοτέρ καταλήγει στους πίσω τροχούς.

 

Η μία και μοναδική "Shorty" Mustang αρχικά εκτέθηκε στο "Henry Ford Museum", ωστόσο, από τη στιγμή που η μπλε οβάλ φίρμα αποφάσισε να μην προχωρήσει στην παραγωγή της με τη συγκεκριμένη μορφή, την οδήγησε στην καταστροφή.Αντίθετη γνώμη είχε ο δημιουργός της, Vince E. Gardner, ο οποίος και την... εξέφρασε κλέβοντας το αυτοκίνητο και κρύβοντάς το σε μια αποθήκη.Ωστόσο, ο V. Gardner δεν κατέβαλε το ενοίκιο των μηνών που ακολούθησαν με αποτέλεσμα η Mustang να έρθει ξανά στο προσκήνιο της επικαιρότητας, όταν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης την ανακάλυψε πίσω από έναν τοίχο που γκρέμισε.Το αυτοκίνητο κατέληξε σε υπάλληλο ασφαλιστικής εταιρείας, πριν πωληθεί στον σημερινό της ιδιοκτήτη, ο οποίος και προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή της.Η "Shorty" Mustang του 1964 πρόκειται να δημοπρατηθεί τον προσεχή Μάρτιο από την "Auctions America" στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως η αξία της θα φτάσει ακόμα και τα 600.000 δολάρια.

 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg