Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δίωξη κατά πλοιοκτήτη και κυβερνήτη του «Νorman Atlantic»



Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του «Νorman Atlantic», Αρτζίλιο Τζακομάτσι άσκησε η ιταλική Δικαιοσύνη, όπως έγινε γνωστό...

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο άνδρες είναι εξ αμελείας πολλαπλή ανθρωποκτονία, εξ αμελείας ναυάγιο και εξ αμελείας πρόκληση τραυμάτων.

Την ίδια ώρα, η ιταλική κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι η λίστα επιβατών του πλοίου φέρεται να είναι «ανακριβής έως και πλαστή»

Το πλοίο βρίσκεται στη βραχονησίδα Σάσωνα κοντά στην Αυλώνα όπου θα αξιολογηθεί το αξιόπλοο, και από εκεί και έπειτα θα αποφασιστεί αν θα ρυμουλκηθεί στις ιταλικές ή τις αλβανικές ακτές.

Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του ΛΣ προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση όλων των στοιχείων. Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου προκειμένου να διερευνήσουν για τυχόν αγνοούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την επίσημη ενημέρωση οι νεκροί ανέρχονται σε δέκα. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, διασώθηκαν 427 άνθρωποι, ενώ αν υπολογιστεί και ο αριθμός των θυμάτων, το τελικό νούμερο διαμορφώνεται σε 437 επιβάτες.

Ωστόσο, αρκετοί από τους παραπάνω δεν βρίσκονται στη λίστα των επιβαινόντων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η προσπάθεια διασταύρωσης των διασωθέντων και η εκτίμηση του πραγματικού αριθμού των αγνοούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg