Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

AMG, τύπου Porsche 918 Spyder

H AMG σχεδιάζει την δική της 918 Spyder!

Ένα super υβριδικό μοντέλο που θα απαντήσει στην Porsche 918 Spyder επιθυμεί η AMG, το σπορ παρακλάδι της Mercedes-Benz.


Όπως σε κάθε έκθεση, έτσι και σε αυτή του Ντιτρόιτ έγιναν διάφορες αποκαλύψεις για τα μελλοντικά πλάνα των εταιριών. Για παράδειγμα, ο Tobias Moers, ο διευθύνων σύμβουλος της AMG, δήλωσε στο Motor Trend πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η παραγωγή ενός supercar που θα αντιμετωπίσει την Porsche 918 Spyder.

Και όχι μόνο, καθώς ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να κονταροχτυπηθεί μέχρι και με την McLaren P1 ή την LaFerrari.

«Θέλουμε να φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο όσο και άλλες σπορ αυτοκινητοβιομηχανίες στην Γερμανία, προσφέροντας αγωνιστική τεχνολογία για χρήση στους δρόμους» λέει ο Moers δίχως να αποκαλύπτει αν ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να έχει gullwing στιλ (πόρτες σε στιλ «γλάρου», όπως η SLS).

Πάντως, η περίπτωση να δούμε ένα σούπερ σπορ μοντέλο με το νέο V8 4,0lt κινητήρα -με τα διπλά turbo- να συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (ίσως από την SLS AMG Electric) είναι πολύ πιθανή.

Και να δοθεί το πράσινο φως, τότε η παραγωγή του θα ξεκινήσει πριν το τέλος της δεκαετίας με την απόδοση να φτάνει τα 1.000 άλογα, σύμφωνα πάντα με το MT.

(Άρθρο  Νίκος Μαρινόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg