Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 12:30 του Γιάννη Αλαφούζου



Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (28/2).

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Γιάννης Αλαφούζος θα παραθέσει Συνέντευξη Τύπου αύριο 28/2 και ώρα 12:30, στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις».


 Έκτακτη συνέντευξη Τύπου με σκοπό να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες μέρες, αλλά και την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού από τους ποδοσφαιρικούς φορείς θα παραχωρήσει ο Γιάννης Αλαφούζος στις 12:30.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα ανακοινώσει τους τρόπους με τους οποίους θα αντιδράσει το «τριφύλλι», ενώ θα δώσει και τη «ματιά» του Παναθηναϊκού για τα όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό ντέρμπι της Λεωφόρου, για το οποίο οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν από τη Σούπερ Λιγκ.

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα «paomprosta.gr».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:00

Με την έναρξη της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται και φυσικά ουδέποτε τέθηκε, θέμα αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα.

Μάλιστα τόνισε με νόημα πως «άλλοι είναι αυτοί που θα πρέπει να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα και όχι ο Παναθηναϊκός». Στην συνέχεια ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έκανε γνωστό πως οριστικά η ομάδα του θα καταθέσει έφεση για την αρχική απόφαση της τιμωρίας όπου μεταξύ άλλων αφαιρεί από τον Παναθηναϊκό -3 βαθμούς από το τρέχον πρωτάθλημα.

«Θέλω να σας πω ότι το να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα είναι αδύνατο. Άλλοι πρέπει να αποχωρήσουν και με το νόμο. Θέλω να σας πω μια περιγραφή των γεγονότων και θα κάνουμε και έφεση γιατί θεωρούμε απόλυτα άδικα την ποινή διότι δεν καταλαβαίνω τι άλλο θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει που δεν κάναμε. Θα σας περιγράψω τα γεγονότα με τη σειρά για να ξέρετε τι έχω πει στην πειθαρχική επιτροπή και τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

Ξεκινάω από την Τετάρτη πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό με τη σύσκεψη ασφαλείας και τα μέτρα τάξης. Είναι ένα χαρτί που υπογράφεται από τις ομάδες, την αστυνομία και τη Σούπερ Λιγκ.

Αν τα παραβιάσεις αυτά τα μέτρα, επισύρουν σοβαρές ποινές. Βαριά κακουργήματα για όσους δεν τηρήσουν τα μέτρα τάξης. Ήδη έχουμε κάνει αναφορά και θα κάνουμε μήνυση...

Σαφώς περιγράφηκε ότι η αποστολή του Ολυμπιακού θα πήγαινε σε συγκεκριμένο μπουθ για την αποστολή του Ολυμπιακού και τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τα είχαμε καλύψει τα τζάμια για να μη φαίνεται.

Την Κυριακή το πρωί γίνεται τελευταία σύσκεψη και με παίρνουν τηλέφωνο οι συνεργάτες μου και μου λένε ότι ο Μαρινάκης θέλει να μπει στο γήπεδο. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή και με τους οπαδούς μας και υπήρχε ένταση με την παρουσία του Μαρινάκη. Υπάρχουν κανόνες και συνθήκες που πρέπει να τηρούμε και έχουμε υποχρέωση να φιλοξενούμε τις διοικήσεις των ομάδων.

Είχαμε ολοκληρώσει όλα αυτά και την Κυριακή μαθαίνω ότι θα έρθει ο κ.Μαρινάκης. Είπαμε ότι ήταν αδύνατο. Αναζήτησα τον εισαγγελέα, κ.Σιμιτζόγλου – τα έχω καταθέσει και ενόρκως όλα αυτά – με τον οποίο είχα τηλεφωνική κουβέντα και μίλησα και με τον κ.Κοντονή. Τους είπα τα ίδια πράγματα, οτι δηλαδή θεωρώ επικίνδυνο να γίνει το ματς με τον Μαρινάκη στον πάγκο.

Όταν πια το μεσημέρι προς απόγευμα άρχισε να εμφανίζεται ο κίνδυνος της παρουσίας του κ. Μαρινάκη, σκεφτήκαμε να στείλουμε και μια επιστολή γιατί θέλαμε να πούμε ότι ήταν καλύτερα να εκκενωθεί το γήπεδο παρά με παρόντα τον Μαρινάκη».

Ήδη έχουμε κάνει μηνύσεις, ζητήσαμε την αυτόφωρη διαδικασία όμως δεν βρέθηκε κανένας γιατί κρύβονταν... Ο κ.Κωνσταντίνου έκανε εξετάσεις στο “Υγεία”. Ήδη αμφισβητούνται όσα συνέβησαν. Πόσο βλάκες μπορεί να είναι όλοι αυτοί; Η προπαγάνδα έχει τα όριά της και όταν ξεπερνιούνται έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η Σούπερ Λιγκ δεν έχει πει κουβέντα για τα επεισόδια.

Έχει βγει ο Κοντονής που διακόπτει το πρωτάθλημα και ζητάει μέτρα. Για να δούμε μέτρα, δεν έχει γίνει καμία ενόχληση από τη Σούπερ Λιγκ για τα όσα έχουν συμβεί, η κ.Μπαλωμένου είδε τρεις μπράβους να καιροφυλακτούν στις σκάλες έξω από το γραφείο της Σούπερ Λιγκ. Ο ένας έχει φάκελο, είναι υπό κατηγορία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά από όλο αυτό, το οποίο δεν έχει ξαναγίνει, παίρνουμε ένα γράμμα από τη Σούπερ Λιγκ για το διοικητικό Συμβούλιο της 2ας Μαρτίου. Ενημέρωση για την απόφαση αναστολής του πρωταθλήματος. Θέματα αγωνιστικού και τηλεοπτικού προγράμματος. Συμβιβάσεις με την ΟΠΑΠ Α.Ε.. Θέματα συνεργασίας με τον ΠΣΑΠ. Αίτημα ΠΑΕ ΟΦΗ για τις ποινές και διάφορα...

Αυτό είναι αστείο χαρτί. Όταν έχει διακοπεί το πρωτάθλημα επειδή θεωρεί το Υπουργείο ότι επιβάλλεται τέτοια ακραία ενέργεια, δεν γίνεται η Σούπερ Λιγκ να βάζει τέτοια θέματα. Είναι πρωτοφανή και τρελά πράγματα και δείχνουν την παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι τουλάχιστον ακατανόητο πως γίνεται να συζητηθούν λοιπά θέματα ημερήσιας διάταξης λόγω μη ολοκληρώσεώς λόγω των όσων συνέβησαν! Ποια αξιοπιστία μπορεί να επικαλείται ο συνεταιρισμός; Της κάθαρσης προηγείται η αυτοκάθαρση...

Δυο λόγια για τη διαφθορά και τη βία...

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε. Εμείς νομίζουμε ότι είναι άδικη και ακραία λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις μας.

Όταν το απόγευμα αντιληφθήκαμε ότι δεν θα ερχόταν στο μπουθ ο Μαρινάκης, ήταν αδύνατο να αλλάξουμε τα μέτρα ασφάλειας. Αν μας είχε επιβληθεί από την... φοβερή οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι θα ερχόταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να κυκλοφορεί πάνω – κάτω, θα είχαμε πάρει τα μέτρα μας.

Το θεωρώ απαράδεκτο, όμως χίλιες φορές να κάναμε άλλα πράγματα παρά να πάθουμε ζημιά. Η βία είναι καταδικαστέα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Καταλαβαίνω το θυμό και την αγανάκτηση. Τρελαινόμαστε με την ανομία, όμως, όποιος ασκεί βία την πληρώνει.

Πάντοτε τιμωρούνται όλοι εκτός του Ολυμπιακού. Είναι η μόνη ομάδα που δεν του αφαιρούνται βαθμοί. Η ιερή αγελάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνει μπράβους και αγοράζει πράγματα και συνθήκες... Θα έχει ενδιαφέρον να μας κάνουν μήνυση για να αποδείξουμε αν είμαστε ελέφαντες ή όχι...

Υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις σε εξέλιξη από το 2011 η μια... Οι επιπτώσεις είναι σοβαρές. Δεν θέλω να πω περισσότερα και περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη. Από τη μια κάνει άριστα για την εξάλειψη της βίας. Το σεβόμαστε και το στηρίζουμε. Η αδικία απέναντι στον Παναθηναϊκό, που είναι απολύτως έντιμος και δεν έχουμε κάνει μπαμπεσιές. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για το fair play, της πεμπτουσίας του πρωταθλήματος. Ο κ.Κοντονής έφεξε όλα τα φώτα και ζήτησε αυστηρή τιμωρία για τα επεισόδια της Λεωφόρου. Το επανέλαβε με τέτοια συχνότητα που επηρέασε την Πειθαρχική Επιτροπή για την απόφαση της αφαίρεσης των βαθμών.

Ελπίζω αυτό να έγινε από σύμπτωση. Ο κ.Κοντονής, βέβαια, έχει μιλήσει και για τη διαφθορά πέρα από τα επεισόδια. Η βια γεννιέται από την αδικία που αισθάνεται ο κόσμος. Οπαδοί του Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων νιώθουν οργή για τον Ολυμπιακό.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν μόνο λόγια... Έγινε μια αξιοπρεπής προσπάθεια από τον κ.Ανδριανό, αλλά δεν πρόλαβε να την περάσει από τη Βουλή. Ο κ.Κοντονής θα χρησιμοποιήσει αρκετά στοιχεία από εκείνο το νομοσχέδιο και ειλικρινά θα κινηθεί εναντίον της διαφθοράς. Αν συμβεί αυτό, χαλάλι στην ταλαιπωρία μας...

Θα δώσουμε μάχη για να κερδίσουμε πίσω τους βαθμούς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg