Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων



Καθησυχαστικός πως δεν υπάρχει κανένα θέμα στην καταβολή των συντάξεων εμφανίστηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.


Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχω κοιτάξει τους αριθμούς και δεν προκύπτει από πουθενά θέμα μη καταβολής των συντάξεων, δεν βλέπω τέτοιο θέμα».

Προανήγγειλε ότι ενδεχομένως και εντός της ημέρας θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τις επικουρικές συντάξεις.

Αναφερόμενος στο e-mail Βαρουφάκη είπε πως σχετικά με τις συντάξεις γίνεται λόγος για περιορισμό ή εξάλειψη των παραθύρων ή των κινήτρων που οδηγούν σε πρόωρο υπερβολικό αριθμό συνταξιοδοτήσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αναφέρει:

Μνημόνιο και συμφωνία είναι διαφορετικά καθώς οι δύο αυτές λέξεις εμπεριέχουν άλλα μηνύματα, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας
 
Τόνισε πως το μνημόνιο αντανακλούσε μια κουλτούρα οικονομικής πολιτικής που έχει πλέον τελειώσει και εδώ μπαίνει μια άλλη κουλτούρα

Ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία από τη στιγμή που υπάρχει θα τηρηθεί.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα ρευστότητας είπε ότι το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Τόνισε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχουν χρήματα από φορείς του δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλά και από ομόλογα. Είπε πως τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το εάν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση απάντησε πως είναι στους στόχους της κυβέρνησης.

Είπε πως χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα θα χρειαστεί χρήματα. 

Είπε ότι χρήματα θα βρεθούν και από το μαύρο χρήμα που βρίσκεται στις θυρίδες….



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg