Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

"Έφυγε" ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης



Eφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο διακεκριμένος σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ένας επιστήμονας πολύ αγαπητός όχι μόνο στη σεισμολογική κοινότητα, αλλά και στο ευρύ κοινό...


... ως μια ψύχραιμη και αξιόπιστη «φωνή» στα χτυπήματα του Εγκέλαδου.

Ο κ. Σταυρακάκης, διδάκτωρ σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) (1983-1987) και συνέχισε ως σεισμολόγος- ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (1989-1994).
Μάλιστα διετέλεσε διετέλεσε διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για 8 έτη (1995-2008), περίοδο κατά την οποία το Ινστιτούτο ανέπτυξε πλούσιο έργο.

Ήταν για πολλά χρόνια μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Διετέλεσε  Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (1997-2005) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (1999-2000).

Εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 28/2/2015 και ώρα 11:00 π.μ. στο κοιμητήριο Μελισσίων.








πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg