Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

H Ελλάδα θα διεκδικήσει 12-15 δισ. ευρώ από το «πακέτο Γιουνκέρ»

Πράσινο φως για προγράμματα ύψους 12-15 δισ. ευρώ θα διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του «πακέτου Γιουνκέρ», του Επενδυτικού Σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση...


... σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Ο κ. Μάρδας παρουσίασε αναλυτικά το γενικό πλάνο του ελληνικού προγράμματος, σε ημερίδα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

«Είναι ένα πρόγραμμα της τάξης των 12-15 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχει συγκεκριμένους προσανατολισμούς και είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι έτοιμο, δεν είναι στη διαδικασία ετοιμασίας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και συμπλήρωσε:

«Προβλέπει ένα σύνολο δράσεων προς συζήτηση με έναν ιδιαίτερα αναλυτικό τρόπο και βέβαια θεωρούμε ότι αυτό το πρόγραμμα μπορεί να εγκριθεί και να περπατήσει».
Υπολογίζεται ότι το συνολικό «πακέτο Γιουνκέρ» ενδέχεται να ανέλθει σε 315 δισεκατομμύρια ευρώ για τα προσεχή τρία χρόνια, μέχρι και το 2017.

«Πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που χρειάζεται»

«Επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο χρόνο που χρειάζεται, αυτό το πράγμα γίνεται, το βλέπετε» είχε δηλώσει νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάρδας, απαντώντας σε ερώτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση σε μισθούς και συντάξεις, ως εκ τούτου, από κει και πέρα ισχύει ό,τι έχει πει ο κ. Βαρουφάκης και ό,τι έχουμε πει στο παρελθόν».

Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσδοκά να προκύψουν σύντομα έσοδα από τη φορολογία του «μαύρου» χρήματος και σημείωσε:

«Υπάρχει "μαύρο" χρήμα και με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ εμείς θέλουμε να το φορολογήσουμε, στο πλαίσιο μιας φορολογικής δικαιοσύνης. Αν γίνει μια ρύθμιση μέσα στο μήνα αυτό μπορεί να αποφέρει πάρα πολύ γρήγορα χρήματα.
Ένα μέρος των εσόδων μπορεί να καλυφθεί από τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Για τα υπόλοιπα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Είμαστε μέρος του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος, γνωρίζετε ότι υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αυτή τη στιγμή είναι, ας πούμε, σε μια διαδικασία αναστολής».






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg