Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Καμμένος και Τσίπρας σ ένα μήνα στη Μόσχα



Οι δυο τους θα βρεθούν στις 9 Μαίου στη Μόσχα, για τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας με τη Σοβιετική Ενωση.


Στο μεταξύ o πρωθυπουργός σε ένα απόσπασμα της ομιλίας του θα μιλήσει για την ναζιστική Γερμανία «Η Γερμανία παρά τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ, ωφελήθηκε -και ορθώς ωφελήθηκε- από σειρά παρεμβάσεων.

Με κυριότερες τη διαγραφή του χρέους της από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη Σύμβαση του Λονδίνου το 1953 και φυσικά με τα τεράστια ποσά που εκταμιεύτηκαν από τους Συμμάχους για την ανοικοδόμησή της».

Το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι πιο ψυχροπολεμικό από ποτέ.

Η αίσθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση σ΄αυτή την σφορδρη σύγκρουση με τους Γερμανούς τα έχει βρει με τους Αμερικάνους και τους Ρώσους είναι διάχυτη. Από την άλλη πλευρά η Μέρκελ δέχεται τρομερή πίεση από γερμανούς βουλευτές επειδή δεν έχει πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ.

Την ίδια ώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση ο γατζωμένος από την πολυθρόνα Σαμαράς αφήνει το πεδίο ελεύθερο στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παίζει χωρίς αντίπαλο στην ουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg