Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: Με τον ΟΟΣΑ ανοίγουμε νέο μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα

Τσίπρας: Με τον ΟΟΣΑ ανοίγουμε νέο μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα
  ( ΑΠΕ )


Με τη συμφωνία που υπογράψαμε με τον ΟΟΣΑ ανοίγει νέο μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του Οργανισμού Ανχελ Γκουρία...


...που ήταν ιδιαίτερα φιλικός και υποστηρικτικός προς τη νέα κυβέρνηση και τον Αλ.Τσίπρα.

Το νέο περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων έγκειται στο ότι αυτές βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας και θα έχουν υψηλό οικονομικό και κοινωνικό όφελος, τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα χρόνια του μνημονίου η λέξη μεταρρύθμιση έγινε συνώνυμο της κοινωνικής απορρύθμισης.

Ο πρωθυπουργός ήταν απόλυτα καθησυχαστικός για τα προβλήματα ρευστότητας της Ελλάδας και αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. Άλλωστε, όπως είπε, η σφραγίδα του ΟΟΣΑ στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα αποτελεί εγγύηση και θα διαλύσει την όποια καχυποψία των εταίρων για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Πριν τέσσερα χρόνια, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ένας διεθνής Οργανισμός το IMF πρότεινε μέτρα που βύθισαν το ελληνικό ΑΕΠ κατά 25%, τώρα με τη συμβολή ενός άλλου διεθνούς Οργανισμού του ΟΟΣΑ ελπίζουμε ότι θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και θα επαναφέρουμε την ανάπτυξη και την ευημερία μέσω της προώθησης των αναγκαίων δομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο επικεφαλης του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία είπε ότι έχει γίνει σημαντικό έργο, αλλά απομένει ακόμη σκληρή δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg