Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση διήρκησε μισή ώρα και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και συνεννόησης.


Ο Ελληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής της Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ ο κ. Γιουνκέρ από την μεριά του αναγνώρισε ότι έχει γίνει πρόοδος στα τεχνικά κλιμάκια.

Παράλληλα, ο κ. Γιουνκέρ εκτίμησε ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί, το οποίο φαίνεται πως για την Αθήνα μετακινείται προς τις αρχές του Ιουνίου.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σε μια πρώτη αποτίμηση των συζητήσεων χθες και σήμερα στη Ρίγα, μιλούν για επαφές που είχαν ουσία με κατεύθυνση προώθησης των διαπραγματεύσεων, επιμένοντας ωστόσο ότι για να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία θα πρέπει να γίνουν με ρεαλισμό βήματα από όλες τις πλευρές.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με τον οποίο συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ουκρανίας και για την ανθρωπιστική βοήθεια που η χώρα μας έχει παράσχει προς το Κίεβο για την στήριξη της εκεί ελληνικής κοινότητας.

Ακόμη, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε τη σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε τέλος με τον Γεωργιανό ομόλογό του Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg