Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Νέα παρέμβαση Τζακ Λιου από ΗΠΑ


Τζακ Λιου: «Να μετακινηθούν όλοι από τις θέσεις τους για να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα»

Την έκκληση για επίδειξη ευελιξίας από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στο ελληνικό ζήτημα και για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία, «προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας»...

... επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των G7, όπου επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας.

«Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να μετακινηθούν» από τις θέσεις τους», δήλωσε ο Λιού.

Τόνισε πάντως ότι σαφώς η συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται στις ενέργειες που θα αναλάβει η Αθήνα, η οποία «πρέπει να λάβει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις», γεγονός στο οποίο -όπως είπε- συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της G7. Η Ελλάδα πρέπει να είναι ξεκάθαρη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, πρόσθεσε.

Yπάρχει ανάγκη να υπάρξει ρεαλιστικό αποτέλεσμα για την Αθήνα, υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός.

Σημείωσε δε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών να υπάρξει μια αρχική συμφωνία με την Ελλάδα και μετά να εξετασθούν οι λεπτομέρειες.

«Από τη στιγμή που θα καταλήξεις σε μια γενική συμφωνία, εξακολουθείς να έχεις μπροστά σου πολλή δουλειά. Έτσι θα ήταν προς το συμφέρον όλων των μερών να καταλήξουν σε μια συνεννόηση σε γενικό επίπέδο και να αφήσουν κάποιο χρόνο για να επεξεργασθούν ορισμένες λεπτομέρειες πριν από την οποιαδήποτε νέα προθεσμία», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πιστεύω πως το να περιμένεις μέχρι την ημέρα ή την προηγουμένη μιας οποιασδήποτε προθεσμίας είναι ένας τρόπος για να φλερτάρεις με το ατύχημα», πρόσθεσε.

Ο Λιού υπογράμμισε πως η ταχεία επίτευξη μιας συμφωνίας θα μείωνε τις πιθανότητες ενός «ατυχήματος» και πως θέλει να δει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα στην παρατεταμένη κρίση.

Σχετικά με το χρονικό ορόσημο της 5ης Ιουνίου είπε ότι πιθανόν να μην είναι η πραγματική καταληκτική ημερομηνία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ο Τζακ Λιου προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για για το τι μπορεί να σημαίνει αποχώρηση χώρας από το ευρώ.





ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg