Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Συμφωνία, ίσως και μέχρι αύριο, με "εντολή" Μέρκελ;

Με τη φράση «η Άνγκελα Μέρκελ είπε: "Aρκετά"» και υπό τον τίτλο «Μία συμφωνία για την Ελλάδα», η ισπανική εφημερίδα El Mundo υποστηρίζει πως επίκειται συμφωνία, ίσως και μέχρι την Κυριακή, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για την επανέναρξη της χρηματοδότησης του προγράμματος δανεισμού από την ΕΕ.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, επικαλούμενος καλά πληροφορημένες πηγές, οι «υπουργοί Οικονομικών ήδη λαμβάνουν το σχετικό μήνυμα από τους επικεφαλής των κυβερνήσεών τους, ώστε να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, κατά τρόπο επιτυχή κι εντός των προσεχών ημερών».

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις προηγούμενες ημέρες φέρεται να υπήρξε μια σειρά τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ιδίως μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ), σε μία προσπάθεια συνδυασμού των ενεργειών τους.

«Πρόκειται να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία, η απόφαση έχει ληφθεί ήδη. Σήμερα ήδη υπάρχουν δύο στις τρεις πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ημερών. Πρόκειται να κλείσει η αναθεώρηση του προγράμματος προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση κονδυλίων κι εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην διαπραγμάτευση του τρίτου προγράμματος», σύμφωνα με την ίδια πηγή που μίλησε στην El Mundo.

Όπως προσθέτει η ισπανική εφημερίδα, πρόκειται για μία πολιτική «αλλαγή παραδείγματος, η οποία έχει τεθεί για πρώτη φορά στο τραπέζι», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ώστε να υπάρξει «επικείμενη πολιτική συμφωνία» για το πρόγραμμα, με τις εικασίες να μιλούν για περαίωσή της έως την Κυριακή με στόχο να επικυρωθεί σε έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup.

Σύμφωνα πάντα με την El Mundo, η νέα αυτή πολιτική συμφωνία θα καταστήσει αναγκαία τη σύγκληση μίας νέας Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και θα γίνουν παραχωρήσεις ως προς τα όσα έχουν, ή έχουν ζητηθεί να γίνουν, ειδεμή θα κλείσει το όλο θέμα εντός του Eurogroup, είτε σε αυτό της 18ης Ιουλίου, είτε σε έκτακτη σύνοδό του νωρίτερα




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg